2015. okt 17.

Stabilabb, geometrikusabb formák és merészebb színek

írta: budapest24
Stabilabb, geometrikusabb formák és merészebb színek

Bemutatták a REKAVAGO SS16 kollekciót

A hétvégi Fashion Weeken debütáltak REKAVAGO tavasz-nyári cipőkollekciójának legfrissebb darabjai. A légies formák ezúttal markánsabb jegyekkel egészültek ki, színhasználatban pedig minden eddiginél bátrabban nyúlt az anyagokhoz a tervező. Vágó Réka nem csupán önálló újdonságokkal, de az ABODI SS16 kollab-kollekció keretein belül Abodi Dórával közösen megálmodott lábbelikkel is bemutatkozott.

 rekavago_ss16.jpg

Vágó Réka új árnyalatokkal és formai megoldásokkal fűszerezte legújabb kollekcióját, amelyet elsőként a Mercedes-Benz Fashion Weeken kiállított önálló standján mutatott be.

 

„Virágmotívumokat is használtunk a tervezés során, de alapvetően a letisztultabb, geometrikus és légies formák hangsúlyosabbak. Színekben kicsit elrugaszkodtam a korábban megszokottaktól, mivel az új cipőknél a márkára jellemző trendszínek, kékek, nude-ok, pasztellek mellett sok fehéret és feketét használtam” – mesélt a tavasz-nyári koncepcióról Réka. „A fazonoknál a laposabb és vastagabb talpú saruk is helyet kaptak, a tűsarkak mellett pedig a kockasarok is előtérbe került. Ez sokkal markánsabb és bátrabb megjelenést kölcsönöz viselőjének, miközben nőies marad.” – folytatta a tervező.

A Fashion Weeken az ABODI SS16 kollekcióval önálló show keretein belül találkozhattak az érdeklődők. A Dystopia Gardens névre keresztelt szériában a REKAVAGO márkával közös cipők teszik teljessé az összeállítást, amelyeken a virágmotívumok, a rusztikus formák és a nőies vonalak kontrasztja a geometrikus gésaszandálok és a feminin, érzéki magassarkúk formájában jelenik meg. Vágó Réka már nem először dolgozott együtt a világszerte ismert tervezővel.

 ctd_nude_rozsaszin_rekavago_ss16.jpg

„A 2015-ös őszi/téli kollekciót tavaly ilyenkor terveztük meg, és februárban mutattuk be Londonban. Jól sikerült, pozitívak voltak a visszajelzések, így egyértelmű volt, hogy a jövő évi tavaszi/nyári kollekcióban is kollaborálunk majd – kezdte Réka. Rám inkább a kifinomult, lágyabb vonalak jellemzőek, amelyek a meglévő formákat emeli ki viselőjén Dóra pedig a keményebb, erősebb látványt kedveli, amivel inkább átalakítja a meglévő sziluetteket. Ritkán találkozik az ember annyira karakteres, határozott elképzelésekkel rendelkező tervezővel, mint ő, így az igazi kihívás abban volt, hogyan hozzuk össze a két stílust úgy, hogy a végeredményben is megmaradjon Dóra karaktere” – fűzte hozzá.
almita_papucs_ss16_rekavago.jpg

Fotók: REKAVAGO

Szólj hozzá

divat REKAVAGO