2015. okt 19.

Költöztesd be lakásodba a street food fesziválok hangulatát

írta: budapest24
Költöztesd be lakásodba a street food fesziválok hangulatát

Az eső és a hideg beköszöntével egyre kevesebb programot szervezünk barátainkkal, családunkkal a szabad ég alatt. Amennyiben nem állsz készen arra, hogy elengedd a nyári életérzést, viszont az időjárás már nem túl kegyes hozzád, akkor sincs ok az aggodalomra: költöztesd be a street food fesztiválok hangulatát a saját lakásodba! Adunk pár tippet, hogy hogyan lásd vendégül úgy a barátaidat, hogy aztán a nap hátralevő része se a takarításról szóljon.

edy6-ticgdznzmmwifaenpcso2qirjxypyg8bfoaw7e.jpeg Egy jó street food fesztivál nem csak sebtében bekapkodott falatokból áll, hanem hozzá tartozik a baráti társaság által generált hangulat is, amelyet pedig könnyedén meg tudsz teremteni a négy fal között is. A sikerhez nem szükséges az sem, hogy mesterszakács legyél: az interneten rengeteg recept van, amiből mindenki kulináris képességeinek megfelelően választhatja ki a neki megfelelő nehézségi szintet.

r9w4xuqkpyw_pdehfoasjvl9ranmilzz7sm82d_st0e_wkdpy69g9mx_3gkbsrnoocejnph7jido6sef4e067_q.jpeg

Ha már a főzésbe bevonod a társaságot, szétoszthatjátok magatok között a feladatokat, így nem csak gyorsabban készen lesztek, hanem több féle ételt is elkészíthettek. A különböző harapnivalóknak a lakás különböző pontjain állítsatok fel kis asztalokat: egy „amerikai” sarkot a hot dognak és hamburgernek, egy másikat a dél-amerikai tortillának, és így tovább. Így máris becsempésztetek a lakásba egy kis street food fesztivál hangulatot. 

Fontos, hogy a napszaknak, évszaknak megfelelően válassz italokat az ennivaló mellé. Néhány kancsó házi limonádé, pár doboz jó sör, esetleg egy kis sütőtöklé gondoskodni fog róla, hogy mindenki megtalálja a saját szájízének megfelelő frissítőt. Rakj le egy nagyobb darab nejlont a házi bárpult alá és köré, hogy később a takarítás is könnyen menjen.

Miután mindenki degeszre ette és itta magát, és vendégeid pilledten üldögélnek a kanapén, neked akkor kezdődik a minden fesztiválra jellemző leghálátlanabb feladat, a romok eltakarítása. De nem kell kétségbeesned, ha mindent elborítanak a koszos edények. Egy Bosch mosogatógép és egy Finish gépi mosogatószer tabletta mindössze 82 forintból elmosogat neked, így te is nyugodtan leülhetsz barátaid mellé lazítani.

vhc-cphbpda8ftyl9cjcxld_coxedmk4w8mvtehugpw_-swuzezoyt_aksbptgega6lnls13kni-6zj0_pckwxw.jpeg

Tévhit ugyanis, hogy egy mosogatógép üzemeltetése többe kerül, mint a kézi mosogatás. Egy otthon megrendezett street food fesztivál alatt keletkező koszos edény megtisztításához egy gép kevesebb vizet használ el, mint amennyit te folyatnál ki a csapból. És akkor még nem említettük azt a több órát, amit megspórolhatsz, ha nem kell a mosogatótálca mellett robotolnod. Az így megtakarított időt pedig sokkal kellemesebb dolgokra fordíthatod, mint amilyen például a következő baráti program megszervezése, vagy a saját lakáséttermed elindítása.

 

Szólj hozzá

életmód