2015. okt 24.

Néhány érdekesség az Imagine Dragons zenekarról

írta: budapest24
Néhány érdekesség az Imagine Dragons zenekarról

A világ egyik legjobb koncertbandája címmel is büszkélkedő vegas-i csapat pontosan 3 hónap múlva adja első önálló koncertjét Budapesten.
 
  
Nézzünk néhány érdekes adatot róluk:
  • Imádják a feldolgozásokat. Általában a koncertjeiken is eljátszanak 1-1 feldolgozás dalt, de főként saját szórakoztatásukra, örömzeneként használják őket.  Egyszer Las Vegasban adtak egy közel 6 órás koncertet, ahol kizárólag feldolgozásokat játszottak. 
  • Bár már 2 éve szinte csak arénákban és stadionokban lépnek fel a hatalmas rajongói igény miatt, de még mindig nem tudják megszokni az óriási méreteket, jobban szeretik a kisebb bulikat, ahol közelebb lehetnek a közönséghez.
  • Dan Reynolds énekes egy interjúban elárulta, hogy az Imagine Dragons név egy anagramma, de a tagok még a családjaiknak sem mondták el, hogy milyen szavakból áll össze. Állítólag azóta sem találta el még senki az összes összetevő szót helyesen.
  • A csapat első albumának megjelenéséig hetente 4 éjszaka az O’Shea’s-ben lépett fel a vegasi Strip-en. A lemez megjelenésekor azonban ez napok alatt megváltozott, miután minden idők egyik legjobb debütáló album indulását produkálták, és 1 hét után az amerikai slágerlista 2. helyére ugrottak. Egyszerűen nem fért bele az idejükbe, hogy heti 4 napot Vegasban töltsenek.
  • Saját bevallásuk alapján a zenéjüket sokkal jobban inspirálja a hip-hop, mint a rock. A turnébuszban is rendszeresen hallgatnak hip-hop zenéket, ami a legtöbb rock bandának nem szokása.
  • A zenekar két tagja is mormon – Dan Reynolds énekes és Wayne Sermon gitáros. Állításuk szerint ez soha nem okozott még problémákat a csapaton belül: “A bandában mindenki nyitott és elfogulatlan. Ráadásul minden a zenéről szól, és bár vannak dolgok, amelyek kihívást jelentenek számunkra, de alapvetően könnyen össze tudjuk egyeztetni a vallásunkat a tevékenységünkkel.” - nyilatkozta erről az énekes.
  • Hihetlenül gyors népszerűségükre jó példa, hogy első lemezük megjelenése után alig néhány hét alatt a következő világhírű TV show-k vendégei voltak: Jimmi Fallon show, Jimmy Kimmel Live, Jay Leno show és a Saturday Night Live. Ezt a kört természetesen megismételték a második albumuk után is, sőt, a Muppet-show 2015-ös újraindításánál is ők voltak az első adás sztárvendégei, amely rekord nézettséget hozott.
  • 2012-es berobbanásuk előtt bő évvel a las vegas-i média már felfigyelt rájuk és a “legjobb helyi indie banda” valamint a ”legjobb vegas-i élő banda, akiket látni kell”címekkel látta el a róluk szóló kritikákat.
  • Mindig 100%-on akarnak teljesíteni amikor színpadra lépnek. "Nálunk a bandában mindenki egyenlően visz energiát a színpadra, szerintem ebben mások vagyunk mint más bandák. Nem a háttérben toporzékolunk, miközben a főember énekel. Nálunk teljes a show, folyamatos az interakció egymás között és annyi energiát ad bele mindenki, amennyit csak tud.”- nyilatkozta nemrégiben gitárosuk az elképesztő színpadi előadásukat firtató kérdésre.
  
A január 20-i Imagine Dragons koncertre jegyek még kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül és a Ticketpro országos hálózatában. Érdemes megnézni a világ egyik kedvenc koncertbandáját a BudapestArénában!
Szólj hozzá

fesztivál program Dragons