2015. okt 30.

A nagy visszatérő: Béres Alexandra újra a 10. DECATHLON FittAréna színpadán

írta: budapest24
A nagy visszatérő: Béres Alexandra újra a 10. DECATHLON FittAréna színpadán

A tavalyi DECATHLON FittArénán második kislánya érkezése miatt nem vett részt, hiszen leginkább az anyai feladatok tartották edzésben, idén viszont immár kétgyermekes anyukaként tér vissza Béres Alexandra, hogy ezúttal ő tartson egy izzasztó, de felejthetetlen órát a 10. DECATHLON FittAréna színpadán.


Van-e benned izgalom, hogy újra felléphetsz az ország legnagyobb fitnesz rendezvényén?

Érdekes, mert soha nem szoktam izgulni, nem vagyok az az izgulós típus, ez alól talán a FittAréna az egyetlen kivétel. Amikor felmész a színpadra és látod, hogy több ezer ember egyszerre mozog és végzi a gyakorlataidat az egyszerre igazán felemelő és megható. Várom már a szombatot, hogy újra átélhessem ezt az érzést.

Mit szeretsz a FittArénában?


Lényegében ez a kedvenc rendezvényem, mert olyan kedves és sportszerető emberek gyűlnek össze, akiknek jó órát tartani. A FittAréna a f itnesz ünnepe. Nem utolsósorban pedig a kiváló rendezés nagyon sokat hozzá tesz ahhoz, hogy évről évre remek hangulatban és egyre többen mozogjunk együtt.

Hogy állítod össze a gyakorlatokat?


Augusztus óta készülök, rendszeresen kocogok, ezen felül rengeteg órám van, ott tesztelem a közönséget, mert a visszajelzések fontos részét képezik az edzéstervemnek és lényegében ezek inspirálnak. 19 éve tartok órákat, így bőven van miből merítenem, de azt vettem észre magamon, hogy az idő múlásával mindig változik az, hogy milyen gyakorlatokra helyezem a hangsúlyt és mit részesítek előnyben. Két éve léptem fel utoljára a FittArénán, így az azóta eltelt időben szerzett tapasztalataimat is beépítem a programomba, úgyhogy mindenképpen különleges lesz a visszatérés.

És most, immár kétgyermekes anyukaként mire helyezed majd az órádon a hangsúlyt?


A második kislányom szül etése után még inkább fontosnak tartom, hogy fejlesszük a tartó izmainkat, mert nagyon fontos a belső váz, a gerinc megtartása, hiszen erre épül minden. Ez nem csak a kismamákat, anyukákat érinti, hanem mindenkit, ugyanis a mai életmód, a sok ülés és a nem megfelelő tartás miatt szerintem szükségszerű, hogy egy kicsit befelé is figyeljünk és ne csak a külsőségekre. De ez senkit ne tévesszen meg, mert az órám izzasztó és kemény lesz és a jól bevált elemek sem fognak hiányozni, mindazonáltal a cél az, hogy a mozdulatok szépek és harmonikusak legyenek.

Szerinted miért fontos az, hogy rendszeresen rendezzenek szabadidősport rendezvényeket?


Én az élsportból érkezem és a saját tapasztalatom az, hogy a sport amellett, hogy egészségesen és kondiban tart, hatalmas összetartó erővel bír. Az ilyen rendezvényeken, ahol ennyi ember részt vesz a mozgás öröme miatt, rengeteg pozitív energia szabadul fel, íg y jó ennek az egésznek a részesévé válni. A fitnesz pedig nem csak egy sport, hanem egy életérzés, ami a FittArénán minden évben be is bizonyosodik, hiszen számtalan oktató, óra, és egyéb program várja kortól és nemtől függetlenül az érdeklődőket.

Rutinos óraadóként, résztvevőként mit tanácsolsz azoknak, akik akár először, akár visszatérőként jönnek a szombati 10. DECATHLON FittArénára?


Melegítsenek be jól, engedjék el magukat, csak élvezzék az órákat és látogassanak el minél több programra. Tegyenek azért, hogy a sport a szokásukká váljon és beépüljön a mindennapjaikba. (M.A.)

Szólj hozzá

program egészség életmód