2015. nov 05.

Björkkel versenyez a magyar videoklip

írta: budapest24
Björkkel versenyez a magyar videoklip

A KLIP, AMI A WONDERLAND NEVŰ ZENEKAR WHAT DO YOU REALLY WANNA SAY CÍMŰ SLÁGERÉHEZ KÉSZÜLT, BEJUTOTT TUCATNYI NEMZETKÖZI FILMSZEMLÉRE – ANNAK ELLENÉRE, HOGY A BANDA VALÓJÁBAN CSAK EGY REGÉNY LAPJAIN LÉTEZIK! 

visionicorte_programfuzet.jpg

lEGKÖZELEBB NOVEMBER 6-ÁN A KANADAI RENDER International Music video festivalon VERSENYEZ MAJD OLYAN ELŐADÓK KLIPJEIVEL, MINT björk VAGY AZ MTV VIDEO MUSIC AWARDS DÍJAS RÖJSKOPP. 

A sikertörténet egy könyvvel indult, Angyalosy Eszter és Baranyai Ákos Wonderland című regényével (Bookline, 2015), de aztán sokkal több lett belőle. A WONDERLAND PROJECT egy összművészeti kezdeményezésé nőtte ki magát, amely az irodalom, a zene, a film, a képzőművészet és az iparművészet nyelvén igyekszik feldolgozni ugyanazt az üzenetet.  A regényben leírt, majd a projekt keretében életre keltet videoklip azóta komoly figyelmet vívott ki magának világszerte.

 wndrlnd_07.jpg

„A projekt minden egyes alkotása a saját módján közelít meg egy közös témát. Mindig egy kicsit máshová kerül a fókusz, attól függően, hogy a probléma melyik aspektusa érdekelte az adott alkotót. A klipben mi például azt kíséreltük meg megmutatni, milyen vonzó lehet a felelősség nélküli, gondtalan élet, azaz >>Wonderland<<, csakhogy ez a különös menedékhely veszélyesen addiktív is. Mindenkinek megvannak a saját eszközei, amelyek segítenek kiszakadni a hétköznapi életből. Ezek között vannak veszélyesen addiktívak és ártalmatlanabbnak tűnők is. Drog, alkohol, számítógépes játékok, filmek, könyvek vagy akár a hírnév, a színpad világa is megnyithat az ember előtt egy másfajta, vonzóbb valóságot. A főszereplőnk egy olyan korosodó díva, aki végérvényesen ott ragadt a saját Wonderlandjében.” – fogalmaztak a klip rendezői, Szőke Dániel és Angyalosy Eszter – utóbbi a Wonderland című regény egyik szerzője is. 

wonder_book.jpg
A WONDERLAND videoklip az elkészülése óta folyamatosan szerepel különböző kisebb-nagyobb nemzetközi filmfesztiválokon. Már tucatnyi Official Selectiont és egy Best Music Video címet is bezsebelt, bemutatták az Egyesült Államokban, a Csendes-óceáni Guam szigetén, Olaszországban, de hamarosan vetítik Indiában és Kenyában is. 

Legközelebb november 6-án a kanadai közönség ismerkedhet meg vele – a Vancouverben megrendezésre kerülő RENDER INTERNATIONAL MUSIC VIDEO FESRIVAL gálájára kiválasztott 25 klip között versenyez majd olyan előadókkal, mint Björk vagy az MTV Video Music Award díjas Röjkopp.

A hihetetlen sikerben valószínűleg nagy szerepet játszik, hogy a klip elkészítésében egy egészen különleges szereplőgárda és egy komoly, professzionális stáb működött közre. A szereplők közt van például Horváth Kristóf ’Színész Bob’, országos  slam poetry bajnok és színész, aki például a Viktória – A Zürichi expressz és a Veszettek című filmekben volt látható; Pion István költő-slammer, aki mellékszereplőként  az Oscar-esélyes Saul fiában is feltűnt; Szlávy Eszter Európa- és világbajnok rúdtáncos vagy Busa Pista, az ország elsőszámú MC-je, beatboxere, aki többek között az Irie Maffia és a Zuboly zenekarokból ismert. A főszerepet játszó Bocskay Magdi legutóbb Avicii Pure Grinding című számához készült videoklipjében szerepelt.

wonderland_klip_werk.JPG

A regényben szereplő együttes What Do You Really Wanna Say című slágerét, amelyhez a videoklip készült, a szintén Irie Maffiás Szekér Ádám keltette életre a Mocsok 1 Kölykökben zenélő Horváth Gergely Ambrussal, illetve a Wonderland másik szerzőjével, a szintén Irie Maffiás DJ Future-rel, azaz Baranyai Ákossal közösen. 

Szólj hozzá

program