2015. nov 08.

Színt vall a Bojtorján: pereskedtünk és nem beszéltünk egymással

írta: budapest24
Színt vall a Bojtorján: pereskedtünk és nem beszéltünk egymással

Az életmű koncert elsimította a nézeteltéréseket

20 év után fény derült az igazságra, amelyről eddig nem beszélt a zenekar. A Bojtorján tagjai között évtizedekig komoly feszültség húzódott. A country együttes alapítója, Kemény Győző ugyanis beperelte Pomázi Zoltánt, amiért illetéktelenül használta a zenekar nevét. A korábbi nézeteltérés ellenére most újra eredeti felállásban áll színpadra a legendás Bojtorján november 30-án, a MÜPA-ban.

unnamed-2_42.jpg

20 év hallgatás után kiderült az igazság. A legendás Bojtorján együttes tagjai egy összetűzés miatt hosszú évekig külön utakon jártak. A viszály oka egy pereskedés volt, amelyet a 90-es évek elején, a felbomlás után Kemény Győző indított Pomázi Zoltán (akusztikus gitár, ének) és akkori zenésztársai ellen, amiért az énekes az együttes nevével, új felállásban fellépéseket vállalt országszerte. 

A bíróság végül a felperes javára döntött, így az újonnan alakult együttes az eredetitől megkülönböztető jelzéssel, Új Bojtorján néven vállalhatott csak további koncerteket.  A több mint két évtizedes mosolyszünet ellenére a tagok tavaly nyáron, egy Pozsonyi úti sörözőben elhatározták, hogy az eredeti legendás felállásban újra színpadra állnak.

„Amikor a koncert ötletével megkerestem a többieket, újra egy csapatként viselkedtünk. A legnagyobb egyetértésben kezdtünk neki a munkának. Félretettünk minden korábbi sérelmet és ugyanúgy zenéltünk, mintha soha nem lett volna köztünk konfliktus” – mondta Kemény Győző, aki hozzátette, a próbák a legjobb hangulatban telnek, és a vokál jobban szól, mint valaha. „Rájöttünk arra, amit már 1982-ben énekeltünk: 

 "Ha jönnek rossz idők, elbúcsúzhatunk,
      De ne hidd, hogy ettől már meg is változunk,
            Mert volt már pár utunk és sok mindent tudunk,
      És a legfőképpen azt, hogy összetartozunk”
                                                             

A Bojtorján tagjai a november 30-i koncert után nem zárkóznak el a folytatástól, így vélhetően nem kell további 27 évet várni egy újabb fellépésig.

unnamed-3_23.jpg

Koncert részletek

Időpont: 2015. november 30.

Helyszín: Művészetek Palotája, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyvásárlás és további információ itt!

Szólj hozzá

MÜPA Bojtorján