2015. nov 12.

2015-ben is folytatódik az Európai gondolkodók programsorozat

írta: budapest24
2015-ben is folytatódik az Európai gondolkodók programsorozat

A programsorozat keretében az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete 2014-ben olyan világhírű, európai származású gondolkodókat látott vendégül, akik gazdasági és társadalmi kérdésekben is maradandót alkottak. Közéjük tartozott Jürgen Habermas német filozófus és szociológus, Tomáš Sedláček, a Jó és a Rossz közgazdaságtana című bestseller szerzője, valamint Krzysztof Zanussi lengyel filmrendező, forgatókönyvíró, producer.

66828_117152078351193_5298312_n_1.jpg

Az eseménysorozat 2015-ben is folytatódik, és november 13-án pénteken Maria Vincenza Desideriomigrációkutató lesz az Európa Pont (1024 Budapest, Lövőház utca 35.) vendége. A Migration Policy Institue munkatársával Nick Thorpe, a BBC közép-kelet európai tudósítója beszélget arról, hogy milyen irányt vesz az EU új, legális migrációt szabályozó politikája.

A beszélgetésen szó lesz arról, hogy miért fontos, hogy a bevándorlás legális legyen, és hogy Európa hogyan tud előnyt kovácsolni egy jól szabályozott és megtervezett migrációs szabályozásból. A tehetségek bevonzásáért és megtartásáért folytatott világszintű küzdelem egyre intenzívebbé válik, melyből Európának sem szabad kimaradnia. Mit tehet Európa, hogy vonzóbbá váljon harmadik országbeli tehetséges és képzett munkavállalók számára? Hogyan tervezi az Európai Bizottság a képzett migráció legálissá tételét beépíteni az EU bevándorláspolitikájába?

Bennfentes ismereteire és a transzatlanti tapasztalataira építve, Mrs. Desiderioval ezekre a kérdésekre keressük a választ november 13-án 18.00 órakor.

December 15-én Jamie Bartlett, Nagy Britannia vezető kutatóközpontjának, a Demosnak a munkatársa érkezik Budapestre.  Jamie Bartlett brit radikalizmuskutató az Európában erősödő szélsőséges erőkről és a közösségi média erejéről beszél majd az Európa Pontban. Jamie kutatási területei tartoznak új politikai mozgalmak, közösségi médiakutatás és elemzés, internet kultúrák, biztonság és online adatvédelem, valamint a közösségi média politikai és kulturális hatásai.

Az előadásokra regisztráció szükséges, regisztrálni az euthinkers@eu.hu e-mail címen lehet.

 

Szólj hozzá