2015. nov 16.

Szavazzon a „Süss fel nap!” döntőseire

írta: budapest24
Szavazzon a „Süss fel nap!” döntőseire

A „Süss fel nap!” program kuratóriuma kiválasztotta az idei év legjobb pályázatait. Az idei évben a mindennapok kis hőseit mutatja be a TV2, azokat a gyerekeket, akik fiatal koruk ellenére valami jelentőset tettek azért, hogy jobb legyen a világ. A 10 döntősre november 16-tól lehet szavazni.

8075-suss-fel-nap-2014-palyazati-felhivas.jpg

Lezárult a 2015-ös “Süss fel nap!” program pályázati időszaka. A kétszeres CSR Best Practice díjas kezdeményezés idén olyan gyerekeket mutat be, akik az önkéntesség, a segítségnyújtás és a közösségi munka területén végzett tevékenységükkel példaként szolgálhatnak mindannyiunk számára. A program szakmai kuratóriuma a számos beérkezett pályázat közül választotta ki azt a tíz legjobbat, amelyeket a TV2 az Aktívban és online felületein bemutat. 

A “Süss fel nap!" döntősei:

• Boronkay Richárd, aki az Ebremény állatvédők önkéntese, nem csak a menhely körüli mindennapi teendőkben segít, hanem az újonc segítőknek is átadja a tudását
• Budavári Andor, aki 9 éves kora ellenére, megmentette 3 éves kistestvérének életét azzal, hogy nagy mennyiségű csontvelőt adott neki.
• Hegedűs Kristóf, aki a dunaújvárosi Jószolgálati Otthon közalapítványnál segédkezik több éve, amihez külön engedélyt kellett kérnie, hiszen nem töltötte még be a 10. évét, amikor segíteni jelentkezett.
• Lehoczky Kíra, aki a vadon élő madarak megsegítésére áldozza a szabadidejét. Részt vesz a terepi mentésben, az elsősegélynyújtásban, ápolásban, etetésben, takarításban. 
• Ónodi Boglárka és Tabatabai Nejad Flóra, akik a „Gyerekek a gyerekekért” elnevezésű, saját szervezésű jótékonysági koncerteket tartanak és év közbeni gyűjtésekkel is igyekeznek segíteni a rászoruló kortársaikon.
• Pásztor Tamás és a Szilágyi Erzsébet Gyermekotthon lakói állami gondoskodásban élnek. Szabadidejükben saját kezűleg készítenek meglepetéseket tartósan kórházban élő, súlyosan beteg gyerekeknek, hogy szebbé tegyék a mindennapjaikat.
• Polgár Fanni, aki szenvedélyes állatvédő. Két éve minden nap a Kutyatár Egyesületet állatait gondozza, még a közös nyaralásokra is nélküle jár a családja, mert egy napot sem hagyna ki az önkéntes munkából.
• Rottmayer Zsófia, aki az önkéntesség nem csupán egy területét választotta ki magának, számos helyen segít. Olvasott fel verset idősek otthonában, ételt gyűjtött a rászorulóknak és egy bábcsapat tagja.
• Szalontai Andrea, aki a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesületénél önkénteskedik. A szervezet rendezvényein (gyermeknap, mikulás, adományosztás, vetélkedők, gyermektáborok) rendszeresen végez segítő munkát már kisgyermek kora óta.
• Trexler Erik, aki nem mindennapi előadásokat tart a mozgássérültek mindennapjairól, annak érdekében, hogy az emberek elfogadják a mozgásukban korlátozott társaikat.

A tíz döntős pályázat egy-egy népszerű TV2-es arc közreműködésével kerül bemutatásra. A „Süss fel nap!” programban részt vesz Czippán Anett, Dudás Ádám, Fehérvári Gábor Alfréd, Joshi Bharat, Kárpáti Rebeka, Kulcsár Edina, Nagy Adri, Pachmann Péter, Váczi Gergő és Vitányi Judit.

A nézők november 16-tól december 13-ig a program Facebook oldalán, valamint a TV2 Live applikáción keresztül szavazással fejezhetik ki szimpátiájukat egy adott tehetség mellett. A bemutatás után a program kuratóriuma rangsorol, amely a nézői szimpátiaszavazáson kialakított sorrenddel kerül összesítésre. Így alakul ki a végső sorrend, melynek első helyezettje a TV2 Csoport egy millió forintos támogatásában részesül.

Szólj hozzá

program TV2 Süss fel nap! tv/rádió