2015. nov 20.

Kialakult a középiskolás pénzügyi-gazdasági verseny 8 csapatos elődöntőjének mezőnye

írta: budapest24
Kialakult a középiskolás pénzügyi-gazdasági verseny 8 csapatos elődöntőjének mezőnye

Kialakult az idén harmadik alkalommal meghirdetett PénzSztár Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny december 3-án, Budapesten megrendezendő elődöntőjének 8 tagú mezőnye, miután november 19-én 32 négyfős csapat részvételével lezajlottak a regionális középdöntők. 

elodont11.jpg

Budapestről, valamint Baranya, Békés, Fejér, Győr-Sopron-Moson, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, továbbá a romániai Szatmárnémetiből egy-egy team járt sikerrel a Takarékbank, a NAV megyei adóigazgatóságainak és az Allianz Hungária házigazdai közreműködésével megrendezett regionális középdöntőkben. A december 3-i elődöntő első négy helyezettje jut a december 17-i, budapesti országos döntőbe.

A regionális középdöntőkben szerteágazó feladatokat kellett megoldaniuk a versenyzőknek. Házi feladatként maximum 2 perces videóban kellett bemutatniuk, mit jelentenek számukra a pénzügyek. A versenyen pedig többek között fel kellett ismerniük a gazdaság- és pénztörténet jeles személyiségeit; eljátszaniuk, hogy egy szakértőhöz ügyfél érkezik, akinek 2 percben megfelelő tájékoztatást kell adni a teendőiről, lehetőségeiről; igaz-hamis állításokat választottak szét; maximum 2 percben bemutatták környezetük/régiójuk pénzügyeit; fel kellett ismerniük, hogy ismert nemzetközi gazdasági sajtótermékeket hol adnak ki; visszamondaniuk, hogy egy hallott gazdasági szövegből mire emlékeznek; beszámoltak arról, mennyire vanak tisztában a hazai pénzvilágot szabályozó törvényi háttérrel; maximum 2 percben beszéltek egy gazdasági eseményhez kötödő térképről; végül adatokról meg kellett állapítaniuk, hogy azok a valóságban többek vagy kevesebbek-e.

Az elődöntőbe jutott csapatok:

Észak-Magyarország régióból: JaxStun (Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakközépiskolája, Salgótarján)

Észak-Alföld régióból: Profi-Team (Kisvárdai SZC Petőfi Sándor Szakközépiskolája, Fehérgyarmat)

Nyugat-Dunántúl régióból: Profit-team (Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolája, Győr)

Közép-Magyarország régióból: A csapat neve (Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium, Budapest)

Közép-Dunántúl régióból: Wall Street (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, Székesfehérvár)

Dél-Dunántúl régióból: RacePénz (Pécsi Janus Pannonius Gimnázium, Pécs)

Dél-Alföld régióból: In-West (Békéscsabai Szakképzési Centrum Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskolája és Kollégiuma, Békéscsaba)

Határon túli: Közgáz palánták (Kölcsey Ferenc Főgimnázium, Szatmárnémeti – Románia)

Az országos elődöntő legjobb 4 csapata küzdhet meg majd a december 17-én, ugyancsak Budapesten megrendezendő országos döntőben a fődíjakért, a TakarékPont bankkártyán átvehető fejenként 100 ezer forintért és a HVG által felajánlott okostelefonokért, valamint a verseny támogatói által nyújtott további értékes ajándékokért.

Szólj hozzá

életmód