2015. nov 27.

Bonduelle: 2 új innováció a palettán és videóreceptek a honlapon

írta: budapest24
Bonduelle: 2 új innováció a palettán és videóreceptek a honlapon

Pikáns találkozás – ezzel a szlogennel mutatta be 2 új termékét a Bonduelle. A magas minőség, az innováció iránt elkötelezett vállalat a kukoricás kínálatában jelentkezett egy tüzesen édes újítással, és a Créatif Mix család is egy izgalmas keverékkel gazdagodott.

bonduelle_eloetelek1.jpg

Chilis kukorica – egyedülálló a kukorica piacon!

A népszerű, ropogós és édes Gold kukorica természetesen édes formájában, hozzáadott cukor nélkül került az új konzervbe, amely már önmagában is fogyasztható, de kitűnő alapja, kísérője lehet salátának, bármilyen tüzes fogásnak. Hargitai György, a Bonduelle séfje kreált is néhány izgalmas ínyencséget, amelyek előételként fogyasztva igencsak meghozzák az étvágyat. Például: chilis kukoricás, szalonnás frittata; salsa rétesbatyu ; avokádós kukoricasaláta távol-keletiesen és kukoricás amerikai palacsinta. (A recepteket mellékelten küldjük.)

„Piacvezetőként újabb és újabb innovációval jelentkezünk a piacon. A Bonduelle vezette be először a borsó és bébirépa mixet, az „easy open”, azaz könnyen nyitható technológiát, és Magyarországon a szuperédes, fajtájából adódóan édes kukoricát. Most pedig igazi újdonságként a Chilis kukoricát. Magyarországon egyébként is népszerű, kedvelt a csípős íz.”– fogalmazott Szirbek András, a Bonduelle kelet-közép európai marketing igazgatója.

A pikáns íz reneszánszát éli, az elmúlt években több élelmiszer kategóriában is megjelent. A chili nagy előnye, hogy mindenféle ételben lehet használni: hús- és halételekhez, zöldséges ételekhez és a chili még egy egyszerű tésztát is feldob! Különösen finom, jól érvényesül, ha az édes és a csípős ízek találkoznak. Ez az íz-kombináció igazi világtrend, még a csokoládék között is hódít a kissé erősebb, chilis íz. A sok pozitív jellemző mellett, a chilit sem szabad túlzásba vinni, a jó, egészséges étrendnek kiegyensúlyozottnak kell lennie.

Az új termék bevezetéséhez egy nyereményjáték is kapcsolódik. A Bonduelle chilis kukoricából kell egy pikáns étel-különlegességet elkészíteni, lefotózni a felhasznált konzervvel együtt, a fotót pedig beküldeni a megadott email címre 2015. december 31-ig. A legkreatívabb fotók beküldői között értékes nyeremények lesznek kisorsolva.

bonduelle_eloetelek2.jpg

Részletek itt!:    

Créatif Salsa Mix – zöldségkeverék ínyenceknek

Az izgalmas zöldségkeverék összetevői: szuperédes csemegekukorica, vörösbab és paprika. Így most már a Créatif család hat különböző, magas minőségű keveréket kínál a fogyasztóknak. Mint minden Bonduelle termék, a Chilis Gold kukorica és a Créatif Salsa Mix összetevői is ellenőrzött termesztésből származnak.

A termék-újdonságokkal párhuzamosan a Bonduelle honlapja – ahol már jelenleg is több tucat recept közül lehet választani, - újabb menüponttal bővült. A nagy érdeklődésre való tekintettel video-receptekből is lehet inspirálódni. Az ételek könnyen elkészíthetők, van köztük előétel, főétel, főzelék, leves és saláta – mindenki talál az ízlésének, kedvének megfelelő ajánlatot. A recepteket kísérő rövid, de hangulatos videók pedig lépésről-lépésre mutatják be a főzést, így a finom, egészséges végeredmény garantált

Csilis kukoricás, szalonnás frittata

Hozzávalók:

1 doboz (töltőtömeg 310 gramm) Bonduelle Gold Chili (csilis kukorica), 4 tojás, só, 1 evőkanál olaj, 8 vékony szelet főtt füstölt szalonna (sliced bacon)

  1. A csilis kukoricát lecsöpögtetjük. A tojást egy kisebb tálba ütjük, csipetnyit megsózzuk, a kukoricát belekeverjük.
  2. Olajjal 4 pudingformát vékonyan kikenünk és mindegyikbe egymásra keresztben 2 szelet szalonnát fektetünk. A tojásos csilis kukoricát rámerjük, a formából kilógó szalonnaszeleteket a tetejére hajtjuk.
  3. Előmelegített sütőben (190 °C; légkeveréses sütőben 175 °C) kb. 18 percig sütjük.

 bonduelle_creatifsalsamix.jpg

2 főre, 40 perc

Salsa rétesbatyu

Hozzávalók:

1 doboz (265 gramm) Bonduelle Créatif salsa (kukorica, bab, paprika keveréke), 1 csomag (4 lapos) réteslap, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 tojássárgája, a sütéshez: bő olaj

  1. A konzerv kukoricakeveréket lecsöpögtetjük. Egy réteslapot zsemlemorzsával meghintett gyúródeszkára fektetünk és mind a négy oldaláról (csücskéről) behajtjuk a közepéig. Gondolatban átlósan elfelezzük, így két háromszöget kapunk.
  2. Az ízes kukorica negyedét az egyik háromszög közepére halmozzuk és tojássárgájával körbekenjük, majd a tészta másik felét ráhajtjuk, és le is nyomkodjuk, nehogy sütés közben kinyíljon. Ugyanígy még három batyut készítünk.
  3. Végül egy serpenyőben – lehet, hogy csak egyesével fér bele – ujjnyi magas olajban, oldalanként 2 perc alatt megsütjük. Konyhai papírtörlőre szedve alaposan lecsöpögtetjük. Csak frissen jó. Kitűnően passzol hozzá valamilyen kedvünkre való paradicsomos vagy barbecue mártás.

bonduelle_chiligold.png

Jó tanács

- Ugyanígy készíthetjük Bonduelle Gold Chili-vel (csilis kukoricával) is.

4 főre

30 perc

 

Avokádós kukoricasaláta távol-keletiesen

Hozzávalók:

2 kisebb, közepesen érett avokádó, 1 doboz (töltőtömeg 310 gramm) Bonduelle Gold Chili (csilis kukorica) vagy 1 doboz (265 gramm) Bonduelle Créatif salsa (kukorica, bab, paprika keveréke), 2 paradicsom, 2 evőkanál zöldcitromlé (lime lé), 1 evőkanál méz, 1 evőkanál finomra vágott korianderzöld, 1 kisebb piros csilipaprika, só, esetleg néhány szem magozott olajbogyó

  1.  Az avokádót lapjában kettévágjuk, magját kiemeljük, húsát a héjból egy evőkanállal kiemeljük. Kukoricányi kockákra vágjuk, egy tálba szórjuk. A konzervkukoricát levével együtt ráöntjük. A paradicsomokat meghámozzuk - ehhez ha kell, le is forrázzuk - majd az avokádóhoz hasonló kockákra vágjuk, az előzőekhez adjuk.  
  2. A zöldcitrom levét a mézzel, a korianderzölddel és a nagyon finomra aprított csilipaprikával kikeverjük, az előkészített hozzávalókra öntjük, összeforgatjuk. Enyhén megsózzuk és keverhetünk bele vékonyan fölkarikázott olajbogyót is.

4 főre

25 perc

bonduelle_eloetelek3.jpg

Kukoricás amerikai palacsinta

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt, 1 kiskanál sütőpor, fél mokkáskanál só, 1 evőkanál kristálycukor, 2,5 dl tej, 2 kisebb tojás, 4 dkg vaj, fél doboz (155 gramm) Bonduelle Gold Chili (csilis kukorica)

a sütéshez:

olaj (esetleg vaj)

  1. A tésztához a lisztet a sütőporral, a sóval és a cukorral összeforgatjuk. A tejet a tojásokkal elhabarjuk, az előzőekhez adjuk, jól elkeverjük, majd belecsurgatjuk az éppen csak megolvasztott, tehát semmiképpen sem meleg vajat és hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát is. 15 percre félretesszük.
  2. Egy lehetőleg teflon bevonatú serpenyőben. 1 kiskanálnyi olajat vagy vajat olvasztunk, egy kisebb merőkanálnyi tésztát ráhalmozunk. Nem egészen 1 centi vastagságú, majdnem kistányérnyi kerek lappá elsimítjuk. Közepes lángon 2-3 percig sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is kb. 2 percig sütjük. Fontos, hogy ne hirtelen süssük, mert a tésztája vastag, át kell sülnie.
  3. Kitűnő hozzá a zöldfűszeres tejföl, a csípős csiliszósz de akár az áfonyalekvár is.

10-12 darab

1 óra

Szólj hozzá

életmód