2015. dec 04.

Jótékonyság! Vasárnap a Váci utcát is elönti a piros őrület!

írta: budapest24
Jótékonyság! Vasárnap a Váci utcát is elönti a piros őrület!

Egy világszerte terjedő őrület,  amely rengeteg embert szippant magához. Akit elér, az rögtön pirossá válik, miközben kocogni  kezd. Mi lehet a kór neve?

Nem más, mint Mikulásfutás, aminek a divatja járványszerűen terjed a világban. Mint sok más őrület, ez is angol nyelvterületről származik (miért is lenne ez meglepő, hiszen maga a piros ruha, fehér szakáll design is Amerikában született). A bolondos ötlet gyorsan terjedt és így manapság a világ számtalan országában, kis és nagy településén hagyomány a futás december 6-án.

2014-ben csak az Egyesült Királyságban 124 különböző mikulásfutást rendeztek, de az ilyenkor a nyár közepén járó  Ausztráliában is nyolc helyen találhat efféle rendezvényt az ember ezen a napon. Magyarországon is már számos település büszkélkedhet ezzel a bohókás eseménnyel. Ám győzzenek a számok, maradjunk annál a két városnál, ahol a legtöbben"őrültek meg", rajthoz állva ezen a  futáson: az egyik Las Vegas, amely nem is olyan régen még a legnépesebb futó mikulás populációt mondhatta magáénak, a másik Liverpool, amely a 2013-ban 11000 résztvevővel elhódította tőle ezt a kivételes címet.

Tavaly Budapesten is -  piros áradat képében - 2600 fős Mikulás mezőny lepte el a Váci utcát, teljesen meghökkentve az arra járókat és ott dolgozókat, mert akkor került először megrendezésre a Rossmann Mikulásfutás. A meglepettség akkora volt a karácsonyi bevásárlásaikat intéző járókelők közt, hogy sokan talán már azon se csodálkoztak volna, ha közben piros hó hull alá.

Idén december 6-án 13 órakor és 15 órakor is népes Mikuláscsapat indul útjára a Corvinus egyetem elől, hogy a nevezésnél kapott hagyományos egyenruhában mókázza, kocogja-kacagja végig a 2,3 km-es távot. A Mikulásra hangolt bemelegítést Béres Alexandra fitnesz világbajnoknő vezeti, aki utána maga is piros gúnyát ölt és családtagjaival együtt elvegyülnek a 2. Rossmann Mikulásfutás több ezer télapója közt. A gyerekeknek Kolompos koncert és állatsimogató teszi teljessé a programot. Az eseményen jótékonysági gyűjtés is lesz az állami gondozott gyerekek részére (játék, írószer, iskolaszer). Az adományokat az ÁGOTA® Alapítvány kezeli. Kicsik és nagyok, vigyázz, kész, Mikulás!

Szólj hozzá

program