2015. dec 11.

VIDÉK: Mátészalka első virtuális sétája

írta: budapest24
VIDÉK: Mátészalka első virtuális sétája

A fény városa, Hollywood bölcsője címmel kampányol a mátészalkai Szatmári Múzeum a város sokszínű kulturális öröksége népszerűsítéséért. Az akció keretében elkészítettek egy virtuális túrát, ami december 11-től elérhető a múzeum honlapján számítógépekről és mobil eszközökről egyaránt.

bemutato_1.jpg

A virtuális sétát 2015. december 7-én 19.00 órakor mutatták be az érdeklődő közönségnek a mátészalkai zsinagógában, az eseményt a város polgármestere: Hanusi Péter nyitotta meg. A kampányt kivitelező ügynökség - a debreceni Start-Hang PR -  a kommunikációban előnyben részesítette az online megoldásokat, hisz nem titkolt cél a fiatalabb generációk megszólítása, érdeklődésük felkeltése a város kulturális hagyatéka iránt, hogy ráirányítsa a figyelmet arra a technikatörténeti eseményre, amely szerint  1888-ban - a mai Magyarországon először - Mátészalkán gyulladt ki az elektromos közvilágítás. Innen származik  a „Fény városa” elnevezés. 

bemutato_3.jpg

S miért Hollywood bölcsője? Az Oscar-díjas  Zukor Adolf a Paramount Pictures - Hollywood első filmstúdiója - megteremtője Mátészalkán nevelkedett. A kampány további célja hogy építse a mátészalkai származású világhírű színész, Tony Curtis mítoszát, aki  90 éve született, 5 éve hunyt el és 30 éve járt először Mátészalkán, amikor is apja lábnyomait kereste az utcákon.

Ez az akció előrevetítése egy régóta dédelgetett tervnek - mondja Cservenyák László múzeumigazgató - ami a Zukor Adolf Filmszínház és a Tony Curtis Emlékház felépítéséről szól. A városi bemutatót követően december 11-től a Szatmári Múzeum honlapján is részesei lehetünk a virtuális élménynek.  További érdekes részletekről a A fény városa, Hollywood bölcsője facebook oldalán lehet tájékozódni.

Szólj hozzá

program