2015. dec 17.

Rekordszavazat és díjátadó a TV2 Süss fel nap! programjában

írta: budapest24
Rekordszavazat és díjátadó a TV2 Süss fel nap! programjában

Lezárult a TV2 nagyszabású társadalmi felelősségvállalási programja, a Süss fel nap!. A Mokka december 17-i adásában 1 millió forintos támogatást kapott Budavári Andor. A TV2 Csoport dolgozói különdíját Trexler Erik nyerte a mozgásukban korlátozott emberek elfogadása érdekében tett munkájáért. 

kepatmeretezes_hu_gyztesekmentorokkal.jpg

A TV2 társadalmi felelősségvállalási programjának célkitűzése 2015-ben az volt, hogy bemutassa azokat a gyerekeket, akik az önkéntesség, a segítségnyújtás és a közösségi munka területén végzett tevékenységükkel példaként szolgálhatnak mindannyiunk számára. Az októberben indult kezdeményezésére számos pályázat érkezett az ország minden részéről. A beérkező pályázatok közül a program szakmai kuratóriuma 10 kezdeményezést választott ki, amelyeket a TV2 bemutatott műsoraiban.
A programban bemutatott tíz pályázattal kapcsolatban a nézők a TV2 Facebook oldalán, valamint a TV2 Live applikáción keresztül leadott szavazataikkal fejezhették ki tetszésüket. Idén rekord számú szavazat érkezett, több mint 150 ezren követték figyelemmel a kezdeményezést. A televíziós bemutatás után a program kuratóriuma újra rangsorolt, amely a nézői szimpátiaszavazáson kialakított sorrenddel került összesítésre.

Az összesített rangsor élén Budavári Andor végzett, így ő nyerte a TV2 idei Süss fel nap! programját. A 9 éves pécsi kisfiú fiatal kora ellenére mentette meg kistestvérének életét azzal, hogy nagy mennyiségű csontvelőt adott neki. Hőstettét díjazta a közönség és a kezdeményezés szakmai kuratóriuma is. Az egymillió forintos díjat a Mokka élő adásában adta át Yvonne Dederick és Simon Zsolt, a TV2 Csoport társtulajdonos, ügyvezető-igazgatói. Andor és családja a nyeremény teljes összegét felajánlották a Szent László Kórház Hematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályának.

- A TV2 Csoport kötelességének tekinti, hogy kivegye a részét a társadalmi felelősségvállalás feladataiból, elkötelezett a gyermekek védelmét illetően. Ennek jegyében hívta életre 2013-ban a „Süss fel nap!” elnevezésű kezdeményezését, amely két egymást követő évben CSR Best Practice, valamint Arany Aposztróf díjat is nyert – mondta Yvonne Dederick.

Andor mellett még egy kis hős elismerésben részesült: Trexler Erik érzékenyítő előadásokat tart diákoknak a mozgássérültek mindennapjairól, annak érdekében, hogy az emberek elfogadják a mozgásukban korlátozott társaikat. A fiatal fiú elhivatottságát a TV2 munkatársai különdíjjal jutalmazták: 250 ezer forintos támogatást kapott. 

A TV2 gratulál a program résztvevőinek és a díjazottaknak! 

Mokka beszélgetés

Szólj hozzá

program TV2 Süss fel nap!