2015. dec 23.

MÁRCIUSBAN LESZ A 2. MAGYAR FILMHÉT

írta: budapest24
MÁRCIUSBAN LESZ A 2. MAGYAR FILMHÉT

Január 18-áig várják a nevezéseket

A Magyar Filmakadémia a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával 2016. március 1. és 6. között rendezi meg a 2. Magyar Filmhetet. A Magyar Filmhét célja, hogy a nagyközönség és a filmszakma képviselői megismerhessék a 2015-ben bemutatott nagyjátékfilmeket TV - játékfilmeket, kisjátékfilmeket, dokumentumfilmeket, ismeretterjesztő filmeket és animációkat. A filmalkotásokat a filmelőállítók vagy a filmalkotók 2016. január 18-ig regisztrálhatják és nevezhetik. A hivatalos versenylistát 2016. február 1-én hirdetik ki, díjátadó március 6-án lesz.

A szervezők hat kategóriában várják filmelőállítók vagy a filmes alkotók nevezéseit a 2. Magyar Filmhétre. Regisztrálhatók azok a nagyjátékfilmek, TV-játékfilmek, dokumentumfilmek, ismeretterjesztő filmek, maximum 30 perces kisjátékfilmek és animációs filmek, melyek 2015. január 1. és 2015. december 31. között kerültek moziforgalmazásba vagy televíziós sugárzásba, vagy nemzetközi filmfesztiválon versenyben vagy versenyen kívül szerepeltek. Az 1. Magyar Filmhétre nevezett nagyjátékfilmek automatikusan részt vesznek a Magyar Filmdíjakért folyó versenyben.
logo_hun_new.jpg

A 2. Magyar Filmhét hivatalos moziforgalmazásnak tekinti, ha a filmalkotás 2012. február 5. és 2015. december 31. között Magyarországon moziforgalmazásba került és hivatalos televíziós sugárzásnak tekinti, ha a filmalkotás 2015. január 1. és 2015. december 31. között televíziós sugárzásra került az alábbi TV-csatornák valamelyikén: M1, M2, M3, Duna TV, Duna World, RTL Klub, TV2, Viasat 3, ATV , Hír TV, Echo TV, Cool, Comedy Central, Story 4, Story 5, Viasat 6, Fem3, Pro4, RTL II, RTL, Super TV2, Minimax, Nickelodeon, Cartoon Network, Disney Channel, HBO, HBO2, HBO Comedy, Cinemax 1-2, Film+, Film+2, Filmmánia, Film Cafe, Discovery, National Geographic, Spektrum

A 2. Magyar Filmhét által elfogadott fesztiválszereplések listája a A nevezési szabályzat itt található: http://magyarfilmakademia.hu/nevezesi_szabalyzat.  weboldalon található.

Több filmalkotással is lehet nevezni a 2. Magyar Filmhétre. Minden nevezendő filmalkotást külön adatlapon kell regisztrálni. A filmeket nevezni 2016. január 18-ig lehet a www.magyarfilmakademia.hu/filmhet2016 címen. A nevezés akkor teljes, ha az adatlap véglegesítése után az alkotók a nevezett filmalkotásokból 5 DVD-t, illetve a vetítésre vonatkozó beleegyezési nyilatkozatot is eljuttatják a Magyar Filmakadémia irodájába (1145 Budapest, Róna utca 174., 5-ös szoba, illetve a Filmhét postafakk a főportán). A Filmhéttel kapcsolatos esetleges kérdéseket a filmhet@magyarfilmakademia.hu e-mail címre várják a szervezők. A nevezett filmek számától függően a Magyar Filmakadémia által kiválasztott maximum 5 fős előzsűri állítja össze a hivatalos versenyprogramot. A versenyprogramba került filmek listáját 2016. február 1-én hirdetik ki. A díjakat az akadémia tagjai ítélik oda titkos szavazással. A díjátadó március 6-án lesz. 

 

Szólj hozzá