2016. jan 07.

Érdekességek az ikrek különleges világáról

írta: budapest24
Érdekességek az ikrek különleges világáról

Ezért nem mindennapiak a Nickelodeon sztárjai

A testvéri szeretetnél nincs erősebb kötődés a világon, talán csak akkor, ha ikerpárok kapcsolatáról van szó. Legyen szó egy- vagy többpetéjű ikrekről, a köztük lévő kötelék nem mindennapi helyzetekbe és akár rivalizálásba is sodorhatja őket, akárcsak a Nickelodeon élőszereplős sorozatának 10 éves négyes ikreit, Nicky-t, Ricky-t, Dicky-t és Dawn-t. Hogy miért olyan különlegesek az ikrek, kiderül az alábbi összeállításból.

 270356be-60f8-4c32-9c3b-71806446dd2e_1.jpg

A négyes ikrek kisebb csodának számítanak. Miközben az ikerszületések száma a gyermekvállalási kor kitolódásával és a sikeres lombikbébi programok gyakoriságának növekedésével évről évre magasabb, az máig ritka, hogy egy édesanya egyszerre négy gyermeknek adjon életet. Az ilyen gyerekek általában többpetéjű ikrek, tehát a száz százalékig azonos biológiai tulajdonságokkal rendelkező egypetéjű társaikkal szemben gyakran külsőleg sem hasonlítanak egymásra. Az ikrek belső tulajdonságaikat tekintve is különbözhetnek, akárcsak a Nickelodeon népszerű sorozatának hősei, Nicky, Ricky, Dicky és Dawn, akikben mondhatni csak a születésnapjuk, és persze a szüleik közösek.

Ahogy a képernyőn, úgy az életben is jellemző az ikrekre, hogy a szoros kötelék mellett megjelenik egyfajta rivalizálás is. Amennyiben többpetéjű ikrekről van szó, ez a versengés még inkább jellemző lehet nem csak a szülői szeretetért, de az iskolai és sporttevékenységek során is. Megy a harc a legjobb poén kitalálásáért, a legmenőbb ruha megszerzéséért, de - mint Nicky, Ricky, Dicky és Dawn - természetesen a csínyek kitalálásban mindig számíthatnak egymásra. Az ikergyermekek rendkívül kreatívak, valamint nagy százalékban, körülbelül dupla annyian balkezesek, mint az átlagemberek, a tudósok azonban máig nem találtak bizonyítható összefüggést a balkezesség és ikerlét között. Az ikerszülés öröklődhet is: az ikerlányoknak kétszer nagyobb az esélyük arra, hogy ők maguk is ilyen babáknak adjanak életet.

270356be-60f8-4c32-9c3b-71806446dd2e.jpg

Világszinten Nigériában a leggyakoribbak az ikerterhességek, azon belül is az egypetéjű ikrek születése a legvalószínűbb, Kínában pedig a legkisebb ez a ráta: ott háromszáz gyerek közül csupán egyre jut egy ikertestvér. Magyarországon a 2008-ban született sashalmi négyes ikrek szerepeltek többször a lapokban, akiknek szülei két fiúgyermek után egy lányra is vágytak. Kívánságuk teljesült, ám Detti mellé három öcs is érkezett, közülük ketten egypetéjű ikrekként. Nem úgy a zalakomári négyes ikreknél, akik között két fiú és két lány van, ők tavaly májusban ünnepelték 18. születésnapjukat.

Hazánk legnézettebb gyerekcsatornájának Nicky, Ricky, Dicky és Dawn című népszerű sorozata számtalan izgalmas és humoros pillanatot tartogat nézőinek. A négyes ikrekről szóló szériában a főhősöknek minden nap meg kell küzdeniük a nem igazán szokványos gyerekkorukkal. A családi bonyodalmak pedig elképzelhetetlen méreteket öltenek, ha négy tíz éves gyerek és egy kutya él egy háztartásban…

Móka és izgalom négyszeres erővel - Nicky, Ricky, Dicky és Dawn új részek január 4-től 20:05-kor minden hétköznap csak a Nickelodeonon!

Szólj hozzá

Nickelodeon