2016. jan 15.

Nyitott kulisszák hónapja a József Attila Színházban

írta: budapest24
Nyitott kulisszák hónapja a József Attila Színházban

Rendhagyó programsorozatot tart januárban a József Attila Színház. A színház négy, kiemelt előadása előtt kulisszajárásra és közönségtalálkozóra invitálja a nézőket. A programsorozat keretében a színház művészei a színfalak mögötti világba kalauzolják a nézőket, akik bepillantást nyerhetnek az előadások kulisszatitkaiba. A bejárást követően az alkotóművészekkel és a darabok témájához kapcsolódó meghívott vendégekkel találkozhatnak az érdeklődök. Az előadások 19 órakor kezdődnek, előtte 17.30-tól Nemcsák Károly igazgató mutatja be a színházat a nézőknek, a bemutatókat követően pedig közönségtalálkozón vehetnek részt.
nyitott_kulisszak.jpg

A rendezvény sorozat a Cigánykerék című musical 25. előadásával veszi kezdetét. A január 16-án szombaton, 19:00 órakor kezdődő előadás előtt 17:30 órakor kulisszajáráson, majd az előadást követően a darab alkotóival és szereplőivel közönségtalálkozón vehetnek részt az érdeklődők.

Január 19-én a Csalóka szivárvány című darabot mutatja be a színház. Az előadást követő beszélgetés témája Tamási Áron halálának 50. évfordulója apropóján a művei, valamint a határon túli színjátszás és színművészet. A két felvonásos színmű rendezője Csiszár Imre.

Január 20-án a Helyet az ifjúságnak, avagy adom a bankot! című fergeteges zenés komédia előtt Verebes István, a darab rendezője  kalauzolja a nézőket a darab színpadra állításának rejtelmeibe.

Az előadás pompás időutazást kínál a harmincas évek édesbús és örökké szerelemtől ittas Budapestjének      világába. A kor komédiáinak jól ismert karakterei kelnek életre - most a filmvászon helyett - a színpadon, megtöltve kacagással, muzsikával, és némi bölcs tanulsággal is szívünket. A darab slágereit Fekete Mari zeneszerző jegyzi, a dalszövegeket Verebes István írta.

A januári Nyitott kulisszák sorozat az Othello január 25-i előadásával zárul. Az előadás után Telihay Péter rendezővel és a dráma szereplőivel találkozhatnak a nézők.

A sorozat mind a négy előadásán résztvevő nézők dedikált plakátot kapnak, valamint meglepetés ajándékot sorsol ki köztük a Színház. A rendezvényekre korlátozott számban, kedvezményes, 2000,- forintos áron lehet jegyeket vásárolni!

 

Szólj hozzá

bulvár program József Attila Színház