2016. jan 19.

Reflektorfényben a ruhák és a kiegészítők

írta: budapest24
Reflektorfényben a ruhák és a kiegészítők

A ruha megalkotásában az előadott dal is megihleti a tervezőket

A Dal 2016 a zene mellett az egyéniségnek és az ahhoz illő divatstílusnak is teret ad majd. Legyen az lezser, csillogó vagy éppen visszafogott klasszikus, a ruhák és a kiegészítők éppúgy megszólítják majd a közönséget, mint maga a szöveg és a dallam.

12038024_1080753845270057_6148239249042726986_n_2.jpg

A Dal 2016, az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogató versenyének előkészítése már javában zajlik, és ebben komoly szerep jut Kisprumik Ádámnak is, aki a Dal 2016 stylistja. Tavaly is aktívan részt vett a ruhák megálmodásában és megtervezésében, de idén már az ő vezetésével készülnek el a fellépők és az előadók ruhakollekciói. 

A Dal 2016 műsoraiban a lila szín kerül a középpontba, a ruha stílusát pedig az előadó személyisége határozza meg. Emellett fontos szempont, hogy a fellépők komfortosan érezzék magukat a ruháikban a színpadon.

„Stylistként én csak irányt mutatok a zsűritagoknak és az előadóknak. A műsor során nem akarok teljesen új külsőt és stílust adni a fellépőknek, nem akarom őket kizökkenteni a komfortzónájukból. Inkább arra törekszem, hogy olyan ruhadarabokat válasszak nekik, amelyek jól mutatnak a tévé képernyőjén és illik a stílusukhoz. Ugyanakkor fontos leszögezni, hogy a ruha része az egész előadásnak, és még a zene, a Dal előtt hatást vált ki a közönségből. ” – nyilatkozta Kisprumik Ádám A Dal ruhapróbái kapcsán. 

A január 23-án kezdődő műsorban rengeteg trendi és egyedi ruhadarabbal találkozhatnak a nézők, amelyek vagy speciálisan a műsorra készültek vagy tehetséges magyar divattervezők készítettek.

„Nagyobb kihívást jelent egy előadónak saját ruhát készíteni, de az biztos, hogy ilyenkor olyan lesz a végeredmény, amilyet mi megálmodtunk! A ruha megalkotásában ilyenkor sokszor még az előadott Dal is megihlet minket.” – tette hozzá Ádám. 

A nézők a műsor folyamán különböző stílusú ruhákat és kiegészítőket látnak majd a zsűritagokon és a műsorvezetőkön, amelyek színben minden esetben harmonizálnak egymással. 

 

A közszolgálati médiaszolgáltatás küldetése a kulturális értelemben is átfogó médiaszolgáltatás nyújtása. A közmédia elkötelezett a kultúra, ezen belül kiemelten a zeneművészet támogatásában, és annak népszerűsítésében. Az immár ötödik alkalommal képernyőre kerülő dalválasztó show legfontosabb célja, hogy új, igényes és minőségi dalok szülessenek.

Szólj hozzá

fesztivál program Eurovíziós Dalfesztivál A Dal