2016. jan 23.

Jégre vitte Hajós Andrást a holland nagykövet

írta: budapest24
Jégre vitte Hajós Andrást a holland nagykövet

Januártól Hollandia tölti be az EU soros elnökségét, és ez alkalomból Gajus Scheltema, Hollandia budapesti nagykövete nem máshol, mint a Városligeti Műjégpályán köszöntötte a közönséget Hajós Andrással.

sbt_5723.jpg

A hollandok híresek korcsolyatudásukról, ám ezt eddig az ismert zenészről és humoristáról talán sokan nem gondolták volna. Főleg, mivel Hajós András nem akármilyen felszerelésben próbálta ki a tradicionális holland jégtáncot; a nagykövet eredeti, fából készült korcsolyájával merészkedett a jégre.

sbt_5792.jpg

„Nagykövet úr kérésének, hogy kipróbáljam ezt a hihetetlenül hosszú, több évszázados korcsolyát, amit a hollandok hagyományos hosszú távú versenyeiken használnak, nem tudtam ellenállni.   És nem sokon múlott ugyan, de a tripla Rittberger végül ma mégis kimaradt. A jövőben azt hiszem, inkább továbbra is egy másik tipikusan holland sportnak, a kerékpározásnak hódolok” összegezte a rendhagyó produkciót Hajós András.

sbt_5601.jpg

Hollandia budapesti Nagykövetségével kapcsolatos további információkért ajánljuk figyelmébe a követség hivatalos weboldalát és Facebook oldalát

sbt_5696.jpg

 

Szólj hozzá

program