2016. jan 27.

Remixverseny: Pörgesd fel A Dalt!

írta: budapest24
Remixverseny: Pörgesd fel A Dalt!

Szóljon a Te remixed a Petőfi Rádióban

Adj új hangzást a kedvenc Dalodnak! Az idei műsor több újdonsággal kedveskedik a fellépőknek és a nézőknek, így például a ’Legjobb Remix Változat’ különdíjával is, amelyre bárki beküldheti a versenybe bejutott Dalok egyikéből készített saját verzióját. A nyertes remixet önálló dalpremierként mutatja be a Petőfi Rádió, és az átdolgozás a rádió játszási listájára is felkerül.

12631410_10153886516733007_7965128665438069592_n.png

A Dal-ban korábban bemutatott számos dalról, így például Bogi We All és ByeAlex Kedvesem című pályaművéről, vagy éppen a Compact Disco és a New Level Empire versenydalairól derült ki utólag, hogy legalább olyan népszerű egy-egy jól sikerült remix változatuk, mint az eredeti.

Az MTVA idén első alkalommal hirdetett versenyt A Dal 2016 című műsorba bekerült dalok remix változatainak elkészítésére. A versenyen Berkes Olivér & Tóth Andi, a Group'n'Swing, Ív, a Maszkura és a Tücsökraj, Mohamed Fatima, a Mushu, Odett, a Passed, a B the First, Petruska András, Vásáry André, a Karmapolis és Veres-Kovács Petra dalaiból készíthető átdolgozás, de a lista még bővülni fog. A január 22-én meghirdetett versenyre eddig  több mint százan regisztráltak az ország minden részéről és a határon túlról is.

Hogyan lehet jelentkezni a ’Legjobb Remix Változat’ díjra?

A versenyre jelentkezőknek a - legfeljebb 4 perces - remixüket előbb a Soundcloudra kell feltölteniük, majd ennek linkjét  kell elküldeniük 2016. február 15-ig a dalremix@mtva.hu címre. A dalválasztó show produkcióiból azokat lehet remixelni a versenyben, amelyeknek jogtulajdonosai hozzájárultak az átdolgozáshoz. A feldolgozható Dalok listája a www.petofilive.hu oldalon található.

12417982_1126137484065026_7668469534671244575_n.jpg

A beérkezett remixeket a Petőfi Rádió szakmai zsűrije értékeli, majd a nevezés lezárása után, 2016. február 27-ig kihirdeti az általa legjobbnak ítélt 5 remixet. A TOP5 remix készítői további bemutatkozási lehetőséget kapnak a Petőfi Rádió és a Petőfi TV adásaiban valamint a www.petofilive.hu oldalon. A zsűri által a legjobbnak ítélt pedig remixet önálló dalpremierként mutathatja be készítője a Petőfi Rádióban, valamint a nyertes remixet a Petőfi Rádió a lejátszási listájára is felveszi.

Válaszd ki A Dal 2016 pályaműveiből a hozzád legközelebb állót, formáld stílusodra és indulj a ’Legjobb Remix Változat’ díjért, hogy egy egész ország a te verziódat hallgassa!

A versenykiírás részletei a Petőfi Live weboldalán olvashatóak.

A közszolgálati médiaszolgáltatás küldetése a kulturális értelemben is, átfogó médiaszolgáltatás nyújtása. A közmédia elkötelezett a kultúra, ezen belül kiemelten a zeneművészet támogatásában, és annak népszerűsítésében. Az immár ötödik alkalommal képernyőre kerülő dalválasztó show legfontosabb célja, hogy új, igényes és minőségi dalok szülessenek.

Szólj hozzá

Eurovíziós Dalfesztivál tv/rádió A DAL