Kreatív amatőr szakácsokat díjazott a Bonduelle
Nagy sikerrel zajlott le a Bonduelle recept-fotó versenye, melynek fődíja egy professzionális digitális fényképezőgép volt. A versenyzőknek a Bonduelle legújabb termékéből, a tüzesen édes Gold Chili kukoricából kellett legalább egy ételt elkészíteniük, ezt lefotózni a felhasznált kukoricakonzervvel, és a megadott címre beküldeni 2015. november 15. és december 31. között. A pályaműveket a Bonduelle zsűrije értékelte. Elmondásuk szerint nem volt könnyű dolguk a nyertesek kiválasztásával, hiszen számos kreatív megoldás született.
Chilis-kukoricás tészta sajtöntettel; tüzes, sonkás-kukoricás háromszög; töltött fasírt zöldségekkel és Gold Chilivel; serpenyős pirított tészta csirkével; chilis kukoricával töltött lángos – ezeket az ételeket díjazta a Bonduelle, és ezek közül választotta ki a fődíjast Hargitai György, a Bonduelle séfje, aki örült a verseny iránti nagy érdeklődésnek. „Örömmel tapasztaltam, mennyire megmozgatta a versenyzők fantáziáját a chilis kukorica, és milyen izgalmas ételeket készítettek - olyan különleges alapanyagokat is használva, mint a kanadai sütőtök vagy a lila répa -, és mennyire odafigyeltek a részletekre! Mindenki komolyan vette a felhívás követelményeit. A fődíjas pikáns lángos azért tetszett különösen, mert készítője egy hagyományos magyaros fogást „bolondított” meg a chilis kukoricával.” - fogalmazott a séf, aki mindegyik receptet érdemesnek tartja arra, hogy tovább gondolja, kísérletezzen velük. Sőt, azt is elárulta, hogy hamarosan újabb izgalmas Gold Chilis receptek lesznek elérhetők a Bonduelle honlapján.
A fődíjas – a pikáns töltött lángos készítője - egy 28 éves monori hölgy, Kiss Viktória gyakran főz. Családja a régi hagyományos ízeket szereti, de ők is örömmel kísérleteznek a konyhában. A csípősebb, pikáns ízek a kedvenceik közé tartoznak, persze csak mértékkel fogyasztva. Viktória a versenykiírást a Bonduelle közösségi oldalán látta, és mindenképpen szeretett volna nyerni. Miért pont lángos? „Azért mert otthon megvolt minden hozzávaló. Szerettem volna kicsit feldobni a vacsorát, és kitaláltam, hogy megtöltöm a lángosokat. A legnagyobb kihívás az volt, hogy a megtöltött lángos széleit összetapasszam úgy, hogy az sütés közben ne nyíljon szét.” – tudtuk meg a nyertestől a részleteket. Miután a család megkóstolta a lángosokat, és mindenkinek ízlett, ez lett a benevezett fogás, és végül a fődíjas is. A Bonduelle termékek közül a család kedvence egyébként a csemegekukorica kiváló ár-érték aránya miatt. „A konzervben nagyon frissek a kukoricaszemek, magában is szeretjük, de sűrűn tesszük ételeinkbe is.”- fogalmazott Viktória, aki már meg is kapta várva-várt nyereményét, a Nikon Coolpix L840 típusú digitális fényképezőgépet.
A döntőbe jutott versenyzők Apacuka Kerámia utalványt nyertek, melyet kész tányérokra vagy workshopra válthatnak be.
Chilis kukorica – egyedülálló a kukoricapiacon!
A népszerű, ropogós és édes Gold Chilibe a kukorica természetesen édes formájában, hozzáadott cukor nélkül kerül. Már önmagában is fogyasztható, de kitűnő alapja, kísérője lehet salátának vagy bármilyen tüzes fogásnak. Az innovatív termék 2015 novembere óta kapható, és nagyon népszerű a fogyasztók körében.
A pikáns íz reneszánszát éli, az elmúlt években több élelmiszerkategóriában is megjelent. A chili nagy előnye, hogy mindenféle ételhez lehet használni: tészta-, hús- és halételekhez, zöldséges ételekhez is jól illik, és amint ezt a versenyzők is bizonyították, még egy hagyományos, egyszerű lángost is feldob! A pozitív jellemzők mellett a chilit sem szabad túlzásba vinni, a jó, egészséges étrendnek kiegyensúlyozottnak kell lennie.
A Bonduelle honlapján már receptvideókból is lehet inspirálódni. Az ételek könnyen elkészíthetők és változatosak, van köztük előétel, főétel, főzelék, leves és saláta – mindenki talál megfelelő ajánlatot. A recepteket kísérő rövid, de hangulatos videók pedig lépésről-lépésre mutatják be a főzést, így a finom, egészséges végeredmény garantált.
Szíves felhasználásra, kipróbálásra a verseny fődíjas receptje.További információ és egészséges, inspiráló receptötletek itt!
Pikáns töltött lángos
A tésztához:
- 100 dkg finomliszt
- 4 dl víz
- 6 dkg élesztő vagy 1 cs szárított élesztő
- 2 teáskanál cukor
- 2 teáskanál só
- 2 dl olaj
A töltelékhez:
- 1 doboz Bonduelle Gold chilis kukorica
- 1szál füstölt kolbász (felkockázva)
- 20 dkg pulykamell sonka (felkockázva)
- 30 dkg sajt
A sütéshez:
- 5 dl napraforgó olaj
A tálaláshoz:
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 3 dl tejföl
- 25 dkg sajt
Elkészítés:
- A langyos tejbe keverjük az élesztőt és a cukrot. 10 percig pihentetjük.
- A lisztet tálba öntjük, belekeverjük a sót, és a közepébe mélyedést alakítunk.
- Hozzáöntjük az élesztőt, lassan a langyos vizet, aztán a 2 dl olajat, majd ezeket összedolgozzuk.
- 30 percig állni hagyjuk, amikor a tészta megkelt, cipókat formázunk belőle, majd ezeket a cipókat, olajos kézzel lángossá formáljuk.
- Ezek után kerül bele a töltelék, ízlés szerint. Ha megtöltöttük a tésztát, akkor egymásra hajtjuk a széleit, megnyomkodjuk.
- Ezek után forró bő olajban kisütjük.