2016. feb 03.

150 éves lett Amerika legrégebben bejegyzett whiskey lepárlója

írta: budapest24
150 éves lett Amerika legrégebben bejegyzett whiskey lepárlója

Világraszóló eseménysorozattal ünnepel az idén 150 éves Jack Daniel lepárló Lynchburg-ben és szerte a világon – jelentette be a márka tulajdonosa. A neves évforduló alkalmából autentikus történeteket is megosztanak Jack bácsiról és barátairól, jubileumi palackokat hoznak forgalomba, valamint különféle játékokkal a whiskey rajongóit is bevonják Amerika legrégebben bejegyzett whiskey főzdéjének születésnapi ünneplésébe.   kadar_muhely.jpg

Jasper “Jack” Daniel 1866-ban egy barlangi mészkőforrás közelében alapította meg a mára legendássá vált whiskey lepárlóját a Tennessee állambeli Lynchburg-ben. Az ikonikus ital jelenleg 165 országban kapható és semmivel össze nem téveszthető karakterének, autentikus jellegének köszönhetően nem csak hatalmas népszerűségnek, de óriási tiszteletnek is örvend. „Egy állandóan változó világban lenyűgöző teljesítmény 150 éve ugyanott, ugyanúgy készíteni a whiskey-t” – emelte ki Mark McCallum, a Jack Daniel’s elnöke, aki úgy véli, sikerük titka, hogy ma is Jack bácsi mottója szerint dolgoznak: "Mindennap amikor készítjük, a legjobb tudásunk szerint tesszük."

A mérföldkőnek számító évforduló alkalmából számos meglepetéssel készülnek a lepárló születésnapjára, többek között hatalmas ünnepséget rendeznek Lynchburg-ben, felújított és új létesítményeket adnak át a whiskey lepárló területén, különleges jubileumi palackokat hoznak forgalomba és a rajongókat is bevonják az ünneplésbe: számukra globális, kincseket rejtő hordóvadászatot és szeszfőző versenyt hirdetnek.

jack_bacsi_hires_szobra.jpg 

A lepárló 150 éves történetében az italkészítés folyamata lényegében változatlan maradt. A hordók aprólékos megmunkálásától kezdve az érlelésig minden csepp whiskey ugyanazokon a lépéseken megy keresztül Lynchburg-ben, amelyeket a márka atyja másfél évszázaddal ezelőtt megálmodott és tökéletesített. Az, hogy továbbra is a csendes kisváros ad otthont az üzemnek jól bizonyítja, hogy szakértelemmel és a minőség szem előtt tartásával sem határok, sem kulturális akadályok nem léteznek.

A Jack Daniel’s-ről

Az Egyesült Államok kormánya által 1866-ban Lynchburg-ben bejegyezett, Lem Motlow tulajdonában álló Jack Daniel Distillery a legrégebben bejegyzett lepárló az Egyesült Államokban, és szerepel a Történelmi Helyek Nemzeti Jegyzékében is. A Jack Daniel’s készíti a világhírű Jack Daniel’s Old No. 7 Tennessee Whiskey-t, a Gentleman Jack Rare Tennessee Whiskey-t, a Jack Daniel’s Single Barrel Tennessee Whiskey-t, a Jack Daniel’s Tennessee Honey-t, a Jack Daniel’s Tennessee Fire-t, a Jack Daniel’s Sinatra Selectet és a Jack Daniel’s Country Cocktails-t.  

A Jack Daniel’s a mértékletes alkoholfogyasztás híve.                                                    

a_tennessee-i_leparlo_udvaran.jpg

Szólj hozzá

életmód Jack Daniel’s