2016. feb 03.

Lajkó citerásparty az Akváriumban

írta: budapest24
Lajkó citerásparty az Akváriumban

Jó ideje nem láthattuk már Lajkó Félixet és legkedvesebb gyerekkori hangszerét a citerát egy színpadon. Február 5-én itt a soha vissza nem térő alkalom, hiszen az Akvárium Klubban ismét új dimenziók nyílnak eme csodálatos hangszer által.
12345588_10153256502811863_4183287407490260173_n.jpg

Lajkó Félix zenei pályafutása körbeért. Élete első hangszerével tízéves korában ismerkedett meg. Ez a hangszer a citera volt. Majd valahogy mégis hegedűt ragadott, és számos zenekari tagság (Dresch Quartett, Makúz, Ritual Nova – csak hogy néhányat említsünk) után szólóban is bizonyította zsenialitását. Felsorolni is sok lenne, mennyi sokszínű projektben vett részt. Több színházi előadáshoz és filmhez írt zenét, nevéhez fűződik az 1998-as szarajevói kulturális fesztivál himnuszának megkomponálása, róla forgatta Jancsó Miklós a „Játssz Félix, játssz!” című kisfilmjét, írt zenét a Velencei Biennálé „Új Atlantisz felé” című projektjéhez, illetve főszerepet játszott Mundruczó Kornél „Delta” című filmjében (amelynek zenéjét is ő szerezte és játssza). Hegedűjátékáért világszerte rajonganak, Londontól Tokióig, Berlintől New Yorkig.

Majd 2012-ben újra előkerült a citera. Egy évvel később pedig megjelent e hangszerre koncentráló első lemeze Mező címmel. Az album osztatlan sikert aratott a szakma és a közönség köreiben is. 3 hónapig vezette a WMCE (World Music Chart Europe) európai világzenei top-listát, ezzel elérve, hogy 2013-ban Lajkó Félix lett a legjobb európai zeneszerző. És ettől az évtől kezdve Lajkó Félix citerás party koncerteket is ad. Igen, partykat, hiszen a hangszer az ő kezében olyan egyedi, elementáris erővel bír, mintha egy elektronikus produkció alapját hallanánk. És pont ettől lesz olyan különleges ez a koncert, hiszen végre nem egy csendesülős, hanem egy igazi, ízig-vérig klubkoncerten szippantja be és bírja táncra a hallgatóságot a citera mindent elsöprő erejével, na és persze saját utánozhatatlan kisugárzásával Lajkó Félix.

Lajkó Félix Citerásparty

Akvárium Klub, 2016. 02. 05.

Jegyek elővételben itt!

Facebook event itt!

Szólj hozzá

program Akvárium Lajkó Félix