2016. feb 11.

Így válassz bort Valentin-napra

írta: budapest24
Így válassz bort Valentin-napra

A hölgyeknek könnyű félédes, uraknak testes száraz bor

Mindjárt itt a Valentin-nap, amikor a szerelmesek apró ajándékokkal és programokkal lepik meg egymást. Legyen szó meghitt vacsoráról vagy aktív, kirándulós ünneplésről, tökéletes kiegészítője lehet egy palack alkalomhoz és kedvesünkhöz illő bor. Hölgyeknek kiváló választás lehet egy félédes, gyümölcsös fajta, uraknak pedig egy száraz, fűszeresebb nedű, míg a rosé mindkét nem ízlésének megfelelhet Kovács Zita borász szerint.
kovacs_bor.jpg

Néhány soros meghitt üzenet, egy szál virág, lobogó tűz a kandallóban és romantikus vacsora – mindannyian tökéletes randevúra vágyunk. Akár első, akár sokadik találkozóról van szó, nem lőhetünk mellé, ha minőségi, zamatos borral fokozzuk a hangulatot, az ízek, színek és fajták rengetegében azonban nem könnyű eligazodni. Kovács Zita, a Kovács Borház borásza szerint ha szívünk hölgyét szeretnénk meglepni a randevún, biztosan sikerünk lesz egy félédes borral.
kovacs_zita_1.jpg

„A gyümölcsös, illatos típusokat általában kedvelik a nők, leginkább desszert mellé ajánljuk, így ha például egy finom süteménnyel készülnénk, a félédes fehér bor tökéletes kiegészítő lehet mellé. A hölgyeknek a külcsín is fontos, így ha a legapróbb részletre is szeretnénk odafigyelni, akkor olyan palackot válasszunk, amelynek a címkéje is nőies” – tanácsolja Zita, aki a férfiaknak száraz, fűszeres traminit javasol.
gavaller.jpg

„Az urak ízléséhez általában mindig közelebb állnak a testesebb borok, például a tramini, ami tökéletesen passzol a húsételekhez. Valentin-napon még inkább érdemes kényeztetni a kedvesünket, és ha a finom falatok mellett más formában is kifejeznénk az elismerésünket, olyan bort válasszunk, aminek már a nevében is benne van, hogy gavallérral van dolgunk” – hangsúlyozza a borász, aki szerint valódi Jolly Jokernek számít a rosé, ami mindkét nemnek ideális választás.
kovacs_pince_1.jpg

„Minden évszakban aktuális, könnyed aromája és kellemes rózsaszínes árnyalata abszolút passzol a randevúkhoz. Könnyebb ételek, saláták tökéletes kiegészítője lehet a rosé. Azonban ha a hegyek között, például síeléssel ünnepelnénk, egy pohár vörösbor sokkal inkább felmelegíti a hangulatot. A különleges ízhatású, feketeribizlis, áfonyás jellegű fajták szintén mindkét nem körében kedveltek lehetnek, és főfogások valamint csokoládés desszertek mellé is ideálisak” – összegezte Kovács Zita.
zitakoto.jpg

Szólj hozzá

életmód