2016. feb 12.

Márciusban ismét Debrecenben a jégvilág

írta: budapest24
Márciusban ismét Debrecenben a jégvilág

Március 14 és 20 között ismét rangos jeges eseménynek ad otthont Debrecen. Ekkor kerül sorra a MOKSZ szakmai irányításával az ISU Junior Jégtánc és Műkorcsolya  Világbajnokság a Főnix csarnokban. A közelgő verseny kapcsán ma sajtótájékoztatót rendeztek Debrecenben, ahol több újdonságról is értesülhetett a media. 

sajtotajekoztato_az_eloadok.jpg

Dr. Barcsa Lajos –Debrecen Város alpolgármestere

Büszkék vagyunk rá, hogy Debrecen újra ilyen rangos világeseménynek adhat otthont. Európa szinten regionális vezető szerepre törekszik a város, ebből a szempontból is nagyon fontos, hogy minél több kiemelkedő nemzetközi sporteseményt hozzunk ide. A Sportcentrum munkatársai profi szervezőknek bizonyulnak, a Főnix csarnok üzemeltetését is rájuk bíztuk, hogy minél több alkalommal lehessen ez a nagy létesítmény sportesemények színhelye. Városunk alkalmas ilyen nagyszabású sportesemények megrendezésére, sok tervünk van, s ha az Olimpia rendezési jogát elnyeri Magyarország, Debrecen társrendezőként akkor is helytáll. 

Orendi Mihály – a MOKSZ ügyvezető igazgatója

A Junior Műkorcsolya és Jégtánc Világbajnokságon szemet gyönyörködtető produkciókat fogunk látni, s azt reméljük, hogy az utóbbi időben a Debrecenben kissé visszaesett műkorcsolya élet ismét fellendül az esemény után. 

Sallak György – a MOKSZ nemzetközi ügyekért felelős igazgatója

A magyar korcsolya szövetség nagyon sok munkát tett le az asztalra, ennek köszönhető, hogy idén tavasszal két rangos világeseményt is Magyarországon rendezhetünk.  A debreceniek a 2013-as rövidpályás gyorskorcsolya Vb alatt tűntek ki a jeges sportok szervezésében, tudjuk, hogy ezt a mostani vb-t is kiválóan le fogják bonyolítani.  Áprilisban pedig Budapest bizonyíthat, mert akkor a sziknkronkorcsolya világbajnokságra kerül sor a SYMA csarnokban. 

Engi Klári – a MOKSZ pontozásos ágazati igazgatója

Az egyéni versenyzők esetében még nem tudjuk, hogy ki lesz az az egy-egy fiú illetve lány, aki képviselheti a magyar színeket. A végső döntés február végére várható. A lányoknál  szép eredményre számítunk,akárki is induljon,  hiszen Tóth Ivett a pozsonyi Eb-n is csodálatos helyen végzett,11. lett,  Medgyesi Fruzsina pedig éppen Lillehammerbe tart az Ifjúsági Olimpiára. 

A jégtáncosoknál két pár kvalifikált: Marton Villő- Semko Danyil, és a Wei Kimberly- Fourati Ilias páros. 

Becsky András – a Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója

Debrecen jég főváros, egyedülálló  infrastruktúrával rendelkezik, hiszen két fedett műjégpálya, egy szabadtéri pálya áll rendelkezésre, és a Főnix csarnok, mint az esemény otthonául szolgáló létesítmény. 

A sajtótájékoztató végén szponzori szerződés aláírására került sor: Beer György az ÁPISZ PAPÍRMADÁR író- és irodaszer országos bolthálózat franchise tulajdonosa az idei tavasz két jeges eseményére együttműködési szerződést kötött a szervező bizottsággal.  

Szólj hozzá

program