2016. feb 15.

Rekordszámú, közel 450 iskola jelentkezett a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőre

írta: budapest24
Rekordszámú, közel 450 iskola jelentkezett a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőre

Évről évre egyre több iskola és település jelentkezik a kisdiákok pénzügyi ismereteinek fejlesztését célzó, K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőre. Az idei évben rekordszámú iskola és település csatlakozott a versenyhez; 292 település 443 iskolájából összesen 1 416 csapat mérte össze országszerte pénzügyi tudását az első online fordulóban.

iskola.gif

Az általános iskolásoknak szóló verseny legfőbb célkitűzése, hogy minél több diák pénzügyi edukációjához járuljon hozzá, ezzel is segítve, hogy azok az élet pénzügyi kérdéseiben is jól boldoguló, felkészült felnőttekké válhassanak. 2010/11-ben, a verseny meghirdetésének első évében, mindössze 89 általános iskola tanulója jelentkezett a versenyre. Ez a szám azóta is, évről-évre stabilan növekszik. Idén ismét rekordot döntve, már 443 iskola tanulóját mozgatta meg a verseny. Ennek eredményeként az idei évben mintegy 6000 általános iskolás gyerek jelentkezett, és töltötte ki az első, online forduló feladatait. A korosztályok közül a legtöbb nevezést az 5-6., majd a 3-4. osztályos csapatok küldték be, térség szerint pedig Észak-Magyarország volt a legaktívabb. A településeket tekintve Pest megyéből, Budapestről és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkezett a legtöbb megoldás. Pest megye évről évre több csapatot indít a versenyen, tavaly 312, idén 439 Pest megyei csapat küldte be érvényes nevezését és megoldását az 1. fordulóra. A budapesti csapatok száma ugyancsak emelkedett, így a fővárosból már 121 csapat vett részt a versenyen, míg Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből 98 csapat nevezett.

aaa_10.png

Horváth Magyary Nóra, a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő zsűritagja elmondása szerint a valós élethelyzetekre épülő feladatok nem elsősorban a gyermekek matematika tudását teszik próbára.
„Az idei megoldásokat értékelve azt láttuk, hogy a szövegértéses feladatoknál a szöveg pontos értelmezése még sokaknak kihívást jelentett, viszont ha ezt sikerült megoldani, akkor maga a számolás már magabiztosan ment a csapatok többségének. Évről évre arra törekszünk, hogy valós, ismerős, vagyis a hétköznapi életben is előforduló szituációkra építsük a feladatokat, mint amilyen egy iskolai kirándulás vagy egy lakásfelújítás, mert ezeken a példákon keresztül könnyebben megértik a gyerekek a pénzügyi fogalmakat.”

Az első fordulóban mind a négy korosztály 3 feladatot oldott meg: a családok iskolakezdéskor felmerülő kiadásait elemezték, vagy kiszámolták, hogy egy kisfiú hogyan gyűjthet össze zsebpénzt a legújabb legó-készletére. Minden csapat kapott egy keresztrejtvényt vagy egy szókeresőt is, ahol pénzügyi fogalmakat kellett helyesen beírni, illetve megtalálni.

A második online fordulóba 822 csapat jutott tovább, nekik február 22-ig újabb 2-2 feladatot kell megoldaniuk. Ezt követően március elején dől el, hogy az ország 8 régiójából melyik az a 20-20 legjobb csapat, aki tovább jutott a középdöntőbe.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4100 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H a Magyar Állam által kibocsátott állampapírok 918 milliárd forintos állományával rendelkezett 2015. szeptember 30-án. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 165 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

Főbb adataink:

K&H Bank

  1. szeptember 30-án:

saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 210 milliárd forint

mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 2 417 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 28,7 milliárd forint

K&H Biztosító

  1. szeptember 30-án:

saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,0 milliárd forint

mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 139,5 milliárd forint

biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,0 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,8 milliárd forint

Szólj hozzá

program életmód K&H Bank K&H Biztosító