2016. feb 18.

Fiatal alkotóművészek munkái a Várkert Bazárban

írta: budapest24
Fiatal alkotóművészek munkái a Várkert Bazárban

A pályaművek a közeljövőben tekinthetőek meg

A Derkovits Gyuláról elnevezett ösztöndíj immár 61 éve támogatja a fiatal, pályakezdő képzőművészeket. Az ösztöndíjat minden évben 26 művész nyerheti el, a pályázat része a tárgybemutatás is, melynek idén a Várkert Bazár ad otthont. Az ösztöndíj-pályázatra beérkezett mintegy 120 mű közül egy tíztagú szakmai bizottság kuratóriumi ülés keretében dönt a nyertesekről, melyre február 24-én, ugyancsak a Várkert Bazárban kerül sor.
marc_15.jpg

A Derkovits Gyula festőről és grafikusról elnevezett képzőművészeti ösztöndíjat először 1955-ben hirdették meg. Célja, hogy anyagi forrást teremtsen a munka- és pénzhiányban élő fiatal művészeknek. Az ösztöndíjat azok a harmincötödik életévüket még be nem töltött képző- és iparművészek kaphatják meg, akik a felsőoktatás rendszeréből már kikerültek, de még nem teremthettek maguknak egzisztenciát.

A Derkovits-ösztöndíj egy éven át havi bruttó 100.000 forint összeggel járul hozzá a művészek pályakezdéséhez, szakmai fejlődéséhez és előmeneteléhez. Az ösztöndíj és  a művek kiállításának lehetősége sok, ma már híres művészt indított el pályáján.

A fiatal képzőművészek alkotásai február 22től 25-ig, 10.00 és 18.00 óra között tekinthetőek meg a Várkert Bazár Déli palotájában.

 

Szólj hozzá

program Várkert Bazár