2016. feb 26.

Új együttműködés született a buszos szakmában

írta: budapest24
Új együttműködés született a buszos szakmában

A hazai személyszállítók érdekeit védi a NiT Hungary és a VOLÁN Egyesülés

Az autóbuszos személyszállítás érdekeinek érvényesítése és a hazai cégek piacképességének növelése céljából kötött megállapodást a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és a VOLÁN Egyesülés. Az EU-s előírások jelentős változásokat hoznak a hazai személyszállítási ágazat életébe, ezért a két szervezet együttműködése kiemelten fontos. Megállapodásuk értelmében a társaságok közösen szervezik meg a BUSEXPO-t és a XXII. Országos Személyszállítási Szakmai Konferenciát 2016 áprilisában.

unnamed_194.jpg

A NiT Hungary és a VOLÁN Egyesülés új megállapodásának egyik apropója az autóbuszos személyszállítási közszolgáltatás piacának 2017-es megnyitása. Az európai uniós előírások szerint még idén nyílt pályázatot hirdetnek a magyar közúti személyszállítási közszolgáltatásokra, így jelentős kihívás elé néznek a VOLÁN jogutód, regionális Közlekedési Központok, és új piaci perspektíva nyílik meg a magántulajdonú vállalkozások előtt is. A NiT Hungary és a VOLÁN Egyesülés legfőbb célja az, hogy a hazai pályázók – tulajdonosi szerkezettől függetlenül – jó esélyekkel induljanak ebben a versenyben.

A szakma felkészültségének növelése céljából a két szervezet arra törekszik, hogy az autóbuszos személyszállításhoz kapcsolódó gyártóknak, forgalmazóknak és beszállítóknak minden évben lehetőséget biztosítsanak a bemutatkozásra, elősegítve ezzel a piaci kapcsolatok kiépítését és az esetleges együttműködéseket is. Ennek érdekében idén negyedszerre szervezi meg a NiT Hungary, és szakmai partnerként a VOLÁN Egyesülés a BUSEXPO-t, amelyen a hazai és külföldi résztvevők egyenlő feltételek mellett mutathatják be fejlesztéseiket, termékeiket és szolgáltatásaikat.

A BUSEXPO társrendezvényeként szervezik meg a XXII. Országos Személyszállítási Szakmai Konferenciát, amelynek keretein belül az autóbuszos személyszállítás szereplői és döntéshozói együtt tekinthetik át a piac aktuális helyzetét és perspektíváit, ezzel is segítve a hatékony kommunikációt és együttműködést.

„A szakmai érdekérvényesítés egyik legnagyobb kihívása a hiteles informálás és a jövő tervezéséhez szükséges információk átadása. Az első BUSEXPO megrendezését az a szakmai igény hívta életre, hogy minden évben legyen egy „autóbuszos nap” Magyarországon, amikor a személyszállítási alágazat és a hozzá kapcsolódó szolgáltatói, beszállítói kör valódi szakmai környezetben találkozhat, és a résztvevők optimális környezetben ismerkedhetnek meg az újdonságokkal, fejlesztésekkel.” – fejtette ki Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára.

A gyártói és forgalmazói innovációk bemutatkozása mellett fontos az is, hogy a szakma képviselői egy garantáltan színvonalas konferencia keretein belül, autentikus előadóktól kapjanak tájékoztatást minden olyan témakörben, amely nélkülözhetetlen a tevékenységük tervezéséhez. A közszolgáltatások terén a piacnyitás évét éljük, és a turizmus lendületes fejlődése is bőven tartogat témaköröket azok számára, akik a közszolgáltatás, vagy a turisztikai célú személyszállítás terén képzelik el a jövő vállalkozói kihívásait.

unnamed-2_56.jpg

„Főszervezőként büszkék vagyunk arra, hogy az eddigi BUSEXPO rendezvények elérték céljukat, és valódi hagyománnyá tették a magyar közúti személyszállítás éves nagy találkozóját. Ennek sikeres folytatását és bővülését garantálja a VOLÁN Egyesüléssel most megkötött együttműködésünk. Már az eddigi regisztrációkból is jól érzékelhető, hogy idén minden eddiginél nagyobb kiállítói aktivitásra, rekordlátogatottságra és a szakmai konferencia tekintetében is fokozott érdeklődésre számíthatunk.” – tette hozzá Dittel Gábor.

A két szervezet arra törekszik, hogy tevékenységeiket a lehető legjobban összehangolják, szem előtt tartva az utasok érdekeit, és támogatva a hazai (állami és magántulajdonú) autóbuszos személyszállító vállalatok és vállalkozások piacra lépését.

Szólj hozzá

program