2016. már 02.

Több mint 190 cég egy helyen – rajtol a 18. HVG Állásbörze

írta: budapest24
Több mint 190 cég egy helyen – rajtol a 18. HVG Állásbörze

A jó gyakornokot később fel is veszik – egy fiatal magyar mérnök nemzetközi sikersztorija

Magyarország legjelentősebb karrierrendezvénye idén is számos nyitott pozícióval, hazai és külföldi tapasztalatszerzési lehetőséggel, továbbá karrierépítést támogató programmal várja az érdeklődőket március 2-3-án a SYMA Rendezvényközpontban.

hvg_allasboerze_2015_sz_sajtofotok_14_20160105_1099526469.jpg

hvg_allasboerze_2015_sz_sajtofotok_9_20160105_1164577284.jpg

A két nap során a látogatók több mint 190 kiállítóval találkozhatnak személyesen. A megjelenő cégek palettája rendkívül színes: az autóipartól az FMCG-szektorig, a kiskereskedelem résztvevőitől a bankokig, az informatikai vállalkozásoktól az SSC-kig képviseltetik magukat a munkaadók. A vállalatok munkatársai a hallgatók, a pályakezdők és a tapasztalt szakemberek kérdéseit egyaránt várják. Azoknak sem kell csalódottan távozni, akik külföldi lehetőséget keresnek: az érdeklődők ugyanis a Mobility Fair standjainál Amerikától Ausztráliáig tájékozódhatnak ösztöndíj-, szakmai gyakorlati- vagy tapasztalatszerzési perspektíváikról.

A széleskörű álláskínálaton túl 17 karrierépítést támogató előadást is meghallgathatnak a résztvevők. A témák között megtalálható a népszerű bértárgyalás, valamint az állásinterjúra való felkészülés is. Az önismeret fontosságáról Szily Nóra, a munkaalkoholizmusról és a szenvedélyes karriertünetek kezeléséről pedig dr. Zacher Gábor beszél majd a rendezvény első napján (március 2-án).

Az álláskeresők személyre szabott tippeket is kaphatnak, hiszen több mint 1400 ingyenes tanácsadás zajlik a rendezvény 2 napja alatt. A szakemberek segítenek elsajátítani a self-branding praktikáit, megmutatják, hogy milyen a jó önéletrajz, valamint azt is, hogyan gazdálkodjunk jól az időnkkel. Akik nyelvtudásukat mérnék fel, idegen nyelvű próbainterjún és szóbeli próbanyelvvizsgán mérettethetik meg magukat - tét nélkül.

A rendezvény ingyenes, csak regisztrációhoz kötött, amelyre a HVG Állásbörze honlapján van lehetőség ide kattintva!

hvg_allasboerze_2015_tavasz_sajtofotok_10_20150309_1224101975.jpg

HVG Állásbörze
Országos Képzési és Karriernapok
2016.március 2-3. 10:00-18:00
SYMA Rendezvényközpont
www.hvgallasborze.hu

A HVG Állásbörze Országos Képzési és Karriernapok számokban

  • Több mint 190 kiállító Magyarország meghatározó cégei közül

(A kiállítók állásajánlatainak megoszlása szakmacsoportok szerint: 95+ cég mérnöki, műszaki ajánlatokkal, 105+ cég informatikai ajánlatokkal, 115+ cég gazdasági, pénzügyi ajánlatokkal, 80+ cég elsősorban nyelvtudást igénylő ajánlatokkal, 45+ cég technikumi végzettséggel végezhető IT, műszaki, vagy gazdasági ajánlatokkal)érkezik.

  • 105+ cég kínál szakmai gyakorlati lehetőséget, ami azt támasztja alá, hogy már a hallgatói évek alatt diploma megléte nélkül is érdemes kilátogatni a rendezvényre.
  • 80+ cég keres 5 évnél több tapasztalattal rendelkező szakembert, mely azt bizonyítja, hogy az állásbörze nem csak a pályakezdőknek szól.
  • 15+ kiállító érkezik képzési lehetőségekkel.

HVG Állásbörze - több mint állásvásár

  • 17 Karrierépítést segítő szakmai előadás
  • 1400 + Ingyenes személyes tanácsadás, 20 témakörben
  • Nemzetközi lehetőségeket felsorakoztató Mobility Fair

HVG Állásbörze – látogatói

A karriernapokra Magyarország meghatározó cégei, külföldi vállalatok és oktatási vállalkozások várják a felsőoktatásban tanulókat, továbbá pályakezdő és tapasztalt diplomás szakembereket egyaránt.

Főként

  • informatikusok,
  • mérnökök,
  • gazdasági, pénzügyi szakemberek,
  • és elsősorban nyelvtudásukkal elhelyezkedni vágyók megjelenésére számít unk.
  • Továbbá műszaki és informatikai technikumi végzettségű / most végzős érdeklődőket is számos karrierlehetőséggel várunk.

hvg_allasboerze_2015_tavasz_sajtofotok_5_20150309_1671837238.jpg

hvg_allasboerze_2015_sz_sajtofotok_1_20160105_1838114472.jpg

Kiállítóink közül:

Cégek műszaki területről: Audi Hungaria (B6), Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. (B32), LuK Savaria Kft. (C17), Magyar Suzuki Zrt. (A5), Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. (B7), TRIGO Csoport (C29).
Vállalatok informatikai területről: EPAM (C14), Ericsson (A6), IT Services Hungary (A17), Lufthansa Systems Hungária Kft. (D24), NNG (D6), Nokia (B18).

Kiállítók gazdasági, pénzügyi területről: Decathlon (A19), GE (B22), KPMG (C25), Nestlé Hungária Kft. (C43), OTP Bank Nyrt. (D21), PwC (C48).
Munkaadók az SSC szektorból: British Telecom (A16), BP Business Service Centre (B9) Cognizant Technology Solutions (B4), Computacenter (D9), ExxonMobil (D18), Tata Consultancy Services (A2).
Kiállítók a képzési területről: 5 Perc Angol (M8), IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola (K10), Ygen Humánerőforrás Központ (K7)

A HVG Állásbörze programhelyszínei

Mobility Fair

Ennek a helyszínnek a célja, hogy a külföldi lehetőségek iránt érdeklődőket összekösse az aktuális nemzetközi ajánlatokkal.  A részt vevő kiállítóknak köszönhetően a látogatók különböző nyelvtanfolyamokkal, ösztöndíj - és munkalehetőségekkel kapcsolatban kaphatnak teljes körű információt. Fontos, hogy nem csak diákoknak szóló lehetőségek várják itt az érdeklődőket!

1 400+ ingyenes tanácsadás

Az állásbörzén személyes tanácsadás igénybevételére is lehetőség van az alábbi témákban (ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött):

  • Megnyerő pályázat Grafológiai gyorselemzés,
  • Időmenedzsment-az álláskeresési időszakban,
  • Váratlan kérdések az állásinterjún,
  • Próbainterjúk angolul és németül,
  • Próbanyelvvizsgák angol és német nyelven.

 17 szakmai előadás munkaerő-piaci témában

Egyedülálló előadások, amelyeket neves szakemberek tartanak az álláskereséssel, munkavállalással kapcsolatos témakörökben a rendezvény mindkét napján 11:00 és 16:50 között,  ahol a reális bérigényektől, az önismeretről, az idegennyelvi interjúról szóló előadáson át az álláskeresés tabukérdéseiig számos téma kerül feldolgozásra.

Női KarrierSarok – a siker női szemmel

 A rendezvény szervezői a nők számára is nyújtanak  támogatást: különböző tanácsadásokat és egyéb programokat szerveznek, amelyek abban segítenek, hogy hogyan teremthető meg az összhang a karrier és magánélet, munkahely és otthon között.

Gyermekmegőrző: A rendezvényen képzett babysitterek vigyáznak a gyerekekre, amíg a szülők állást keresnek

A HVG Állásbörzéről általában:

Magyarország legjelentősebb karrierrendezvénye 18. alkalommal kerül megrendezésre 2016. március 2-3-án a SYMA Rendezvényközpontban. A HVG Állásbörzén minden ősszel és tavasszal több mint 190 kiállító és 9-10 000 látogató fordul meg. A 2016 tavaszi rendezvényen több mint 140 állásajánló várja a diákokat, pályakezdő és a tapasztalt szakembereket, valamint a képzések iránt érdeklődőket egyaránt. www.hvgallasborze.hu | www.facebook.com/HVG.Allasborze

 

A jó gyakornokot később fel is veszik – egy fiatal magyar mérnök nemzetközi sikersztorija

A pályakezdő diplomások magas elvárásokkal találkozhatnak a munkaerőpiacon: az egyetemen, főiskolán megszerzett tudás, a nyelvvizsgák mellett 1-2 éves gyakorlat, tapasztalat már szinte követelmény egy pozíció megpályázásakor. A tudatosság a kulcsszó a sikeres karrierépítéshez: nem lehet elég korán kezdeni!

hvg_allasboerze_2015_sz_sajtofotok_22_20160105_1529047641.jpg

Kling Sándor az egyetlen magyar, aki alkatrészeket tervez az F1-es autókhoz. Gépészmérnökként anyagtudományból szerzett doktori címet, miközben jelentkezett a Formula Student programba, innen pedig szinte egyenes út vezetett a Formula-1 felé. Közel egy éve a Red Bull főhadiszállásán, Milton Keynesben dolgozik, az anyagok szilárdságát és rugalmasságát vizsgálja.

Már az egyetem alatt készülni kell

„Ahhoz, hogy bekerüljön valaki az F1-hez, a szakmai tudáson felül szükség van a munkaerőpiac átfogó képének ismeretére is.” A tervezés, előrelátás tehát nagyon fontos: a felsőfokú tanulmányok alatt megszerezhető gyakorlat révén különféle kompetenciákat erősíthetnek a hallgatók, felkészülhetnek a munkaerőpiac elvárásaira és szakmájukban azonnal alkalmazható ismereteket szerezhetnek.

A tudatosság lényeges eleme a sikeres karrierépítésnek. Érdemes már az egyetemi évek alatt megkeresni azokat a lehetőségeket, amelyek tapasztalatot adhatnak. A tanintézmények egy része kínál ilyeneket, de internetes álláskereső portálokat is böngészhetünk, ahol a cégek számos pozícióba keresnek gyakornokokat. A magyar mérnököknek Kling Sándor azt tanácsolja, hogy ha nagy presztízsű céghez szeretnének kerülni, már a diákévek alatt próbálják ki magukat ebben a szektorban: „Nagyon sok hallgató kerül be szakmai gyakorlatra hozzánk - akár csak néhány hónapra-, de ha a főnökök elégedettek a teljesítményükkel, akkor a későbbiekben fel is veszik őket – erre többször láttam már példát” – biztatja a pályakezdőket Kling.

Irány az állásbörze!

A siker nem elhanyagolható összetevője a magabiztosság. Sándor doktori tanulmányainak vége felé megpróbálta felvenni a kapcsolatot az F1-es csapatokkal. Megkereste a német Formula Student-verseny főbíróját, a Red Bull egyik mérnökét, és amikor megüresedett egy pozíció a cégnél, értesítették, hogy várják egy interjúra a csapathoz. Jelenleg naponta találkozik nagynevű sztártervezőkkel, például Adrian Newey-val.

Az általunk preferált cégekkel való kapcsolatfelvételre azonban egyéb közvetlen módok is adódnak. A HVG Állásbörze kiváló fórumot biztosít arra, hogy tájékozódjunk a munkaerő-piaci elvárásokról, és sok olyan kérdésre is választ kapjunk, melyekre a hirdetésekben esetleg nem térnek ki a munkáltatók. Sokkal előnyösebb találkozni az állást kínáló cégek HR-eseivel, toborzóival, akiktől minden fontos információt megtudhatunk a vállalatról, a nyitott pozíciókról, ráadásul nemcsak az önéletrajzunkat kapják meg, hanem alkalom nyílik a személyes ismerkedésre is. A kiállító cégek jelentős hányada a még nem végzett, ugyanakkor tehetséges mérnökhallgatóknak is lehetőséget ad a tapasztalatszerzésre. Azonban nem árt tudni, hogy – hasonlóan az állásokhoz – a gyakornoki pozíció elnyeréséhez is fontos a jó fellépés, a megnyerő önéletrajz és a motivációs levél. Ezért fontos, hogy felkészülten érkezzünk a börzére, és szükség esetén akár részt vegyünk az ingyenes tanácsadások valamelyikén is.

A következő HVG Állásbörze időpontja: 2016. március 2-3.; 10:00 - 18:00
Helyszín: SYMA Rendezvényközpont

hvg_allasboerze_2015_sz_sajtofotok_23_20160105_1109043697.jpg

Szólj hozzá

fesztivál program HVG Állásbörze