2016. már 04.

VIDÉK: Szigetköz -szeretlek!

írta: budapest24
VIDÉK: Szigetköz -szeretlek!

Irodalmi pályázat gyermekeknek

Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő irodalmi pályázatot hirdet a Szigetközben, Mosonmagyaróváron és környékén élő iskolások számára Szigetköz: szeretlek! címmel vers és próza kategóriában.

asvanyraro_szigetkoz_a_pokmacskasi_surranto_1331521_2726.JPG

A pályázók alkotásaikban elbeszélhetik Szigetközhöz kötődő élményeiket, feldolgozhatják annak mondavilágát, elképzelt és valós történetekben tárhatják fel a táj iránti szeretetüket. Próza kategóriájában a pályázók egy pályaművet nyújthatnak be, vers kategóriában egy pályázó maximum három verssel jelentkezhet. A pályázaton 6-14 és 14-18-éves iskolások vehetnek részt.

Mindkét korcsoportban (vers és próza kategóriában) első, második és harmadik díjat ítél oda a kiíró. Az első díj 100 000 Ft, a második 70 000 Ft, harmadik pedig 50 000 Ft.

Az írásműveket, pályamunkákat papíralapon kell beküldeni. A borítékon tüntessék fel: Szigetköz-pályázat (Dr. Nagy István részére), Mosonmagyaróvár, Irodaház, Erkel Ferenc u. 10. A pályamunkák elektronikus formában is benyújthatók a szigetkozpalyazat@gmail.com címre, ez esetben postára kell adni az elérhetőségeket a jelige feltüntetésével.  Pályázni 2016. június 30-ig lehet. Az eredményhirdetésre 2016 októberében várható.

A pályamunkákat háromtagú zsűri bírálja el, amelynek tagjai: Kerék Imre költő, Szabó T. Anna költő, műfordító és Tóth Krisztina költő. Bővebb felvilágosítás a szigetkozpalyazat@gmail.com e-mail címen, valamint a 06-30-8697897-es telefonszámon kérhető!

f04.jpg

Szólj hozzá

program