2016. már 11.

Koszi Janka: „Végre úgy érzem, a helyemen vagyok”

írta: budapest24
Koszi Janka: „Végre úgy érzem, a helyemen vagyok”

A sokoldalú énekesnő slágere a márciusi VIVA PUSH

Ha változni akarsz, a hozzá vezető utat önmagadban keresd – hirdeti a márciusi VIVA PUSH. A zenecsatorna legújabb felfedezettje jól tudja, miről beszél, hiszen nagyon hosszú utat járt be: számtalanszor, számtalan formációban állt színpadon, de úgy érzi, most érkezett el egy komolyabb mérföldkőhöz a zenei karrierjében. A KosziJanka Project My Own Home című debütáló klipje márciusban kiemelt figyelmet kap a VIVA-n. koszijanka_vivapush.jpg

„Élvezem a zenélés és alkotás örömét benne, a csapatmunkát, a kreatív hozzáállást, az új dolgok befogadását. Örömforrásként élem meg és remélem, hogy mások is így gondolnak majd rá, ha hallgatják a dalokat. Ehhez a tartalomhoz pedig olyan zenei köntös párosul, ami újszerű, előremutató, igényes és befogadható” – írja Facebook oldalán Koszi Janka, aki legújabb formációjával kivívta a VIVA elismerését: debütáló klipjük, a My Own Home lett a márciusi VIVA PUSH. „Az volt az elsődleges cél, hogy nagyon szeressük a dalt, és természetesen zeneileg és szövegileg is nagyon igényes legyen. Úgy érzem, sikerült megvalósítani, és talán ennek a jele a VIVA elismerése is, aminek nagyon-nagyon örülünk” – kezdte Janka, aki nagyjából egy éve dolgozik közösen Szabó Z​é​ producerrel a koncepción. 

„Szabó Z​é-t négy éve az egyik tehetségkutatóban ismertem meg, amelyben a Magyar Hajnal Énekstúdió énektanáraként vettem részt, ő pedig zenei producer volt. Már akkor említette, hogy szeretne velem dolgozni, és ez később meg is valósult reklámzenék, stúdiózás, vokálozás és demó felvételek formájában. Aztán Z kezdeményezésére elkészült a Heincz Gábor Bigával közös A zene te vagy című dal, egy éve pedig elkezdtük megálmodni a szóló projektemet is” – mesélt a kezdetekről az énekesnő, aki ma már úgy érzi, a KosziJanka Projectben megtalálta önmagát. „Körülbelül négy hónapja váltam ki az előző zenekaromból, az Acoustic Loopsból, akikkel azóta is jóban vagyunk. Nem éreztem, hogy jó helyen lennék, szerettem volna továbblépni, ezért is történt a váltás. Nekik új énekesnőjük van azóta, továbbra is koncerteznek, és én is úgy érzem, végre a helyemen vagyok” – vallotta be Janka, akinek érzései debütáló dalában is visszaköszönnek. 

 koszijanka_vivapush_2.jpg

„A My Own Home arról szól, hogy mindig lehet változtatni az életünkön, ha felismerjük, hogy szükségünk van rá.  Ha pedig valaki változna, akkor az ehhez szükséges dolgokat önmagában találja meg. A szöveget Csarnai Borbála írta – aki Freddie Pioneer című slágeré​nek szövegét​ is jegyzi , nagyon pozitív töltetű és mondanivalójú dal, amit a klipben is szerettünk volna megmutatni. Arra törekedtünk, hogy nagyon bensőséges és egyszerű, letisztult legyen, és természetesen a zenekar is megjelenik benne, hiszen az élő zenélés számunkra nagyon fontos” – magyarázta az énekesnő, aki jelenleg a KosziJanka Project április​ 5-i bemutatkozó koncertjére készül, ​és folyamatosan kész​ül a lemezanyaga is.​

A sikeres folytatáshoz nagy segítség lehet a VIVA PUSH elismerése, ami akárcsak 2015-ben, idén is a legtehetségesebb fiatal előadókat és formációkat támogatja havonta, kiemelt megjelenési lehetőségeket biztosítva. A népszerű zenecsatornán a korábbiakban olyan hazai zenekarok vívták ki az elismerést, mint a Wellhello, a Superstereo, az Amigod és a 3Land.

koszijanka_vivapush_3.jpg

Szólj hozzá

tv/rádió