2016. már 15.

XIX. és XXI. századi „márciusi ifjak” az MTVA műsorán

írta: budapest24
XIX. és XXI. századi „márciusi ifjak” az MTVA műsorán

Március 15-én az MTVA élőben jelentkezik be az ország több pontján zajló ünnepségsorozatról, este pedig a Petőfi TV ugyancsak élőben közvetíti a Red Bull Pilvakert.

A nemzeti ünnep alkalmából élő közvetítések, és az ünnepi hangulathoz illő filmek, valamint a Red Bull Pilvaker szerepelnek a közszolgálati média műsorpalettáján.

A jeles nap hangulatát, a Kossuth Lajos azt üzente – ünnepi zenés összeállítás adja meg a Kossuth rádión. (Kossuth 6.03), majd kilenc órakor a Kossuth térről, az ünnepélyes Zászlófelvonást közvetíti a Duna közszolgálati csatorna, ezt követően 10.30-tól az érdeklődők a Múzeumkerti díszünnepségbe kapcsolódhatnak be, amelynek keretében ünnepi beszédet mond Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

 pilvaker2015.JPG

Az M1 nap közben az ország több pontjáról élőben jelentkezik be a március 15-i ünnephez kapcsolódó eseményekről.

A Duna csatorna esti kínálatában szerepel A kőszívű ember fiai filmeposza, amely a Baradlay család drámáján keresztül mutatja be az 1848-as szabadságharc eseményeit (második rész - Duna 18.35). Az első részt a Duna hétfőn ugyanebben az időpontban sugározza.

Ezt követően kerül adásba Sára Sándor alkotása, a 80 huszár, mely a katonák honvágyának és hazaszeretetének állít emléket. (Duna 21.05).

Ahogy tavaly, úgy idén is a – nemzeti ünnepen egyéves - Petőfi tévé közvetíti élőben a Red Bull Pilvakert az Erkel Színházból, ahol fiatal magyar művészek, a magyar költészet ikonikus verseit interpretálják a saját stílusukban. A slam poetry-t, költészetet és rappet vegyítő előadásokra rekord idő alatt elfogytak a jegyek, de a A Petőfi TV-n élőben követhetik a nézők a 21 órakor kezdődő előadást, olyan zenészek, színészek és MC-k közreműködésével, mint Papp Szabi, a Halott Pénz, Szabó Kimmel Tamás, Diaz és Fluor. (Petőfi TV 21.00)

Szólj hozzá

tv/rádió